Dressyr
3 juni 2016 13:00

Emma leder ungdoms-SM

(Uppdaterad) Emma Jönsson från Särö Ryttarförening i Halland har tagit täten i ungdomsryttarnas SM i dressyr. Martin Ņgevall glänste med Daily Pleasure i eftermiddagens Int I.

Strömsholm är i helgen värd för dressyrmästerskap för samtliga åldersgrupper; children, juniorer, ungdomsryttare, U25 och seniorer. För children och U25 räknas tävlingen som Riksmästerskap, RM, medan övriga gör upp om SM-medaljer.

Först ut är ungdomarna där de bästa inledde starkt med fina ritter. 21-åriga Emma Jönsson och Santo Domingo (val, f-06 e. Samba Hit-Flemmingh, äg. BCap Dressage) red allra bäst och hölls som segrare av alla tre domarna i Prix S:t Georges med 73,553 procent. Marginalen till Isabella Tovek och Weltliebe (val f-03 e. Weltjunge-Andiamo, äg. Susanne Tovek) är dock liten då hon fick 72,412 procent. Även trean Elin Hassellund och fyran Emelie Aldenfalk fick över 70 procent för sina ritter i dag.

Ryttarna rider sitt andra kval i morgon, i FEIs mästerskapsprogram för unga ryttare, innan det är klart vilka 15 som tar sig till måndagens final. Totalt kom 23 ekipage till start i det första kvalet.

Uppdatering
Fredagens Intermédiaire I vanns tydligt och klart av Martin Ågevall. Med 73,377 procent för den tyske westfahlerhingsten Daily Pleasure (f -05 e Don Christobal-Rohdiamant), som också var ett lika tydligt pers för paret, var det drygt fyra procentenheter ner till andraplacerade Emilie Nyreröd/Manuel.

Resultat och startlistor från Strömsholmsdressyren

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden