Sport
11 januari 2018 11:23

En dag kvar att rösta – Peder en av favoriterna till Jerringpriset

LågoddsareHäst-Sverige ser förstås gärna att Peder Fredricson tar hem Jerringpriset för andra året i rad. Och visst kan det gå vägen - Peder ligger bra till på Unibets oddslista.

En dag kvar att rösta – Peder en av favoriterna till Jerringpriset
Peder Fredricson är en av favoriterna till årets Jerringpris. Foto: Roland Thunholm

Drygt ett dygn återstår innan röstningen av årets Jerringpris stängs. Ridsportens Peder Fredricson gick som en av åtta kandidater vidare till röstningens andra omgång, och nu är det dags för upploppet. En vinnare ska utses bland de åtta – pristagaren offentliggörs på Idrottsgalan måndag den 15 januari.

På Unibets oddslista ligger simstjärnan Sarah Sjöström som favorit, följd av herrarnas fotbollslandslag. På tredje plats med oddset 2,75 ligger Peder Fredricson.

2017 års Bragdguldtagare Sarah Sjöström räknas ta storslam under Idrottsgalan och ligger i topp i flera kategorier. När det gäller Jerringpriset kan man dock aldrig vara säkert, säger spelexperten Henrik Holm på Unibet i ett pressmeddelande.
”Det är oerhört svårt att sia hur svenskarna ska rösta och även om Sjöström är favorit är det nog inte osannolikt att vi får läsa om en ”kupp” i tidningarna dagen efter”, säger Henrik Holm.

Sportkrönikören Johan Nordström på 24helsingborg är inne på samma spår. ”Sverige ska inte bli förvånat om Peder Fredricson vinner igen”, skriver han i en krönika som blivit mycket uppmärksammad. Samtidigt som han räknar upp Peders många framgångar de senaste åren ställer han frågan om när Sverige ska inse ridsportens storlek. Johan Nordströms krönika kan du hitta här.

Så här ser Unibets oddlista för Jerringpriset ut när ett dygn återstår av röstningen:

Sarah Sjöström 1.50
Fotbollslandslaget (herrar) 2.50
Peder Fredricson 2.75
Hockeylandslaget (herrar) 25.00
Stefan Olsson 75.00
Tove Alexandersson 75.00
Johan Kristofersson 100.0
Sofia Olofsson 100.0

Så röstar du

• Rösta här via webben
• Med appen SVT Duo
• Via telefon: 099-209 06 för Peder (3,60 kr/samtal, ev trafikavgift tillkommer)

Vad händer nu?

Fredagen den 12 januari klockan 15.00 stänger röstningen. De slutliga kandidaterna som har röstats fram till toppen avslöjas på Idrottsgalan måndagen den 15 januari med start klockan 20.00. I slutet av kvällen koras vinnaren.

Tilläggas bör att även Peder är skyhög favorit när det gäller priset ”Årets manlige idrottare” som ska utses på Idrottsgalan. Peder har oddset 1,40 i den kategorin medan de övriga tre kandidaterna har oddset 5,00.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden