Sport
12 juli 2015 11:52

”En forrygende ritt”

De två danska U25-ekipagen Cathrine Dufour och Anna Zibrandtsen tog hem tätplatserna och de fina procenten i Grand Prix för U25. Ida Kristoffersson och Tove Melin förde en jämn kamp om tredjeplatsen, där Ida och Rolex TP drog längsta strået.

”En forrygende ritt”
Bästa svensk Ida Kristoffersson och Rolex TP LottaPictures AB

Det blev nio startande sedan nyblivne Ajax-stipendiaten Carl Hedin strukit sig och Kataleis Vilja från start i dagens final. Det internationella domarteamet bestod av Raphael Saleh, Lars Andersson, Anne Gribbons, Susanne Baarup och Magnus Ringmark.

De två danska ekipagen som inledde och avslutade klassen hade inga missar utan förmådde leverera så bra som deras hästar är just nu.

Cathrine Dufour har tävlat, segrat och strålat tillsammans med Atterupgaardds Cassidy flera gånger förut. Nu är de i U25 med sikte på Grand Prix bland seniorerna under nästa år. De visade upp fantastiskt fina rörelser, god precision och en härlig lösgjordhet.
– Det finns mycket mer kvalité i honom ännu, jag har mer att hämta när han blir starkare och klarar piaffen bättre. Jag hoppas att han blir bättre inom bara någon månad så ska vi prova någon mer Grand Prix-klass, vi har bara gjort några få starter, sa en glad Cathrine som älskar det välorganiserade Falsterbo som ryttarna upplever.

Anna Zibrandtsen är på väg mot något stort med Rentino som hon beskriver som mycket talangfull och väldigt speciell. Deras ritt var väldigt fin men Anna menar att det finns mängder kvar att utveckla i valacken.
– Jag är väldigt nöjd med att vi inte hade stora missar idag även om han var lite för trött idag, vi har tävlat mycket de senaste veckorna så han behöver en period med skogsjogging nu. Om ett år kommer han att vara fantastisk och jag kan kanppt vänta, men det ska jag för det måste få ta tid med en sån här begåvad häst, sa en glad Anna och strök sin Rentino över halsen.
Det var också en skön revansch från uteslutningen i fredagens klass där domarna tyckte sig ha sett blod på Rentino och Anne Gribbons var tveksam till om Rentino hade hästgodis-rester eller blod i skummet i munnen. Hon beslutade om uteslutning även om två stewarder och veterinären konstaterade efter ritten att det fanns ingenting på Rentino, vare sig i mun eller skänkelläge.
– Jag är helt enig med blodsregeln, vi ska inte rida om något sådant händer och de ville väl vara på den säkra sidan, säger Anna som inte gör någon stor sak av uteslutningen.

Ida Kristoffersen och Rolex TP gjorde en fin ritt och hade inga riktiga missar men blev procentmässigt ojämnt bedömd, de föll inte huvuddomaren Anne Gribbons i smaken medan Susanne Baarup tyckte om det hon såg. för den samlade skritten gav Anne Gribbons 5 och de andra domarna 7 som ett exempel.
– Det är roligt att rida ”hemma”, så känns det här men ”Rolle” var lite trött. Det kändes i alla fall bra för han lyssnar på mig trots att han var matt, han blir däremot lite för låg i formen och det tar på poängen. Rolle gillar kyla bättre än det varma vädret, nu blir det lite vila sen rider vi på Ribersborg i august, sa en nöjd Ida, en stark kandidt i Lövsta Future Challenge.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden