Blogg
4 maj 2014 07:30

En morgon hos Adelinde

Adelinde fodrar hästarna själv kvart över sex varje morgon. Medan hästarna äter brukar hon vara ute och springa för att sen äta frukost.

Vi andra i stallet börjar halv åtta med att mocka alla boxarna, till hjälp har vi de fenomenala Shäffern som både rymmer mycket och är lätta att manövrera. De flesta hästarna står nu på spån och vi har fått en bra deal med en leverantör av eXceLlent som är extra stora bitar i som gör att det dammar mindre.

Varje dag mockar vi ut allt som är smuts och bäddar fint med en ordentlig kant av spån för att undvika att de ska rulla fast, så hästarna får sova i klass med ”hästens” säng. Fönsterluckorna öppnas också på morgonen om det inte är alltför mycket till busväder ute. Tre dagar i veckan fyller vi upp med mer spån och halmboxarna får mer eller mindre varje dag. För det mesta är vi klara till klockan nio, så då får vi tid att damma av mellan gallren till boxarna, kanten till ridhuset och göra eventuellt en liten fika paus!

Adelinde har normalt första hästen klar till klockan åtta som är Parzival. Nu under den här säsongen med så fint väder rider hon alltid utomhus. Hon tar alltid sin tid med varje häst så dagarna kan skilja sig en hel del, vilket jag tycker är väldigt bra för att se hur ryttareliten lägger upp sin träning.

De rutiner som alltid står sig densamma är fodertiderna, som gör ”skelettet” för planeringen för varje dag, så de övriga tingen som kommer upp kan göra att en dag kan verkligen bli olik föregående dag.
/EMELIE

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden