Nyheter
4 april 2019 16:02

Groom till sjukhus efter olycka på GHS

Uppdaterad 21.00Efter prisutdelningen i 1,45 inträffade en olycka just vid insläppet till arenan. En person har förts till sjukhus.

Groom till sjukhus efter olycka på GHS
Olyckan inträffade just efter 1,45-klassen.

Uppdatering 21.00 Tävlingsledningen meddelar att tillståndet hos groomen är stabilt. Hon stannar på sjukhus för observation.


Olyckan inträffade vid in- och utsläppet till arenan, just efter prisutdelningen i 1,45 då alla ekipage hade lämnat arenan utom vinnaren Irma Karlsson och Balahe. Det var danska Sören Pedersens häst som sparkade sin groom i bröstet på väg ut efter prisutdelningen då ekipaget hade varit inne på prisutdelningen efter en sjätteplats i klassen.

Groomen togs omedelbart omhand av läkarteam och fördes med ambulans till sjukhus. Hon var då vid medvetande. Inne på arenan rådde lugn stämning och speakern informerade så småningom om läget.

Eftermiddagens clinic på GHS sköts upp en stund efter olyckan och den planerade clinicen startade vid 14.45.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden