Hoppning
19 augusti 2022 20:22

En svenskseger men stolpe ut för von Eckermann

LGCT LondonDet blev seger i en 1,45-hoppning vid LGCT i London för Angelica Augustsson Zanotelli. Men världsmästaren Henrik von Eckermann fick en rivning på första hindret i fredagens Global Champions League.

En svenskseger men stolpe ut för von Eckermann
Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele är ett av de svenska ekipagen i London. (Arkivbild) Foto: FEI/Manuel Queimadelos

Inte ens en veckas tävlingsledigt blev det för nyblivna världsmästaren Henrik von Eckermann. Medan King Edward får en välförtjänt vila är Henrik von Eckermann i sadeln på såväl Iliana som Hollywood under helgens GCT i London.

På fredagskvällen startade han Iliana i lagtävlingens första omgång, men fick en rivning redan på första hindret. Lagkamraten Evelina Tovek i Scandinavian Vikings satte nollan med Winnetou de la Hamente Z och slutade nia individuellt, medan svensklaget slutade sjua.

Gregory Whatelet och Iron Man van de Padenborre vann klassen, och hans lag Paris Panthers, där han teamade med likaså felfria Ioli Mytilineo och Levis de Muze, vann lagtävlingen.

I den femstjärniga 1,45-hoppningen tidigare på fredagen blev det svensk seger genom Angelica Augustsson Zanotelli och och Danna RJ (BH, sto, f -12, e Quiz Time – Candidus, äg Daniel Bluman, Zanotelli stables). Angelica rider också Kalinka van de Nachtegaele under helgen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden