Sverige
19 juni 16:30

Stor svensk hästanläggning till salu

Anläggningen byggdes på 60-talet och har plats för minst 50 hästar.
En av Sveriges större hästgårdar är nu till salu, för 17,5 miljoner.

Stor svensk hästanläggning till salu
Kolungens gård byggdes upp på 1960- och 70-talet under namnet Stall Dalia. Nu är det till salu för 17,5 miljoner kronor.

De senaste tio åren har Kolungens Gård, fyra kilometer sydväst om Mellerud, använts för galoppverksamhet om än inte i så stor skala som anläggningen ursprungligen är byggd för. Kolungen rymmer nämligen minst ett femtiotal hästar.


Foto: www.areal.se

Henrik Engblom och Nathalie Mortensen har drivit Kolungen men har nu, enligt en artikel i TTELA, beslutat sig för att dra ned på hästverksamheten.
Därför är gården alltså till salu.

Väcker nyfikenhet 
Kolungens gård har legat ute på Hemnet i en dryg vecka och den 58 hektar stora hästfastigheten har väckt mycket nyfikenhet, säger mäklaren Åke Carlsson till TTELA.
För den som är sugen på att trappa upp hästverksamheten några snäpp finns det alltså fortfarande tid att fynda.


Foto: www.areal.se

Säljs till ett proffs
”Man får räkna med att det tar tid att sälja en sådan här gård eftersom få aktörer kan komma ifråga för ett köp. Bedömningen är att det blir någon professionell utövare inom hästnäringen som köper Kolungen”

På gården finns, föutom två rejält tilltagna bostadshus, också cirka 50 boxplatser inomhus fördelat på tre stall. Utöver det finns också lösdriftsstall, uteboxar, paddock, ridhus, skrittmaskin och en verkstad för den händige.
Och prislappen?
Utgångspriset för den stora gården är 17,5 miljoner kronor. 

Läs mer hos mäklaren här.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar