Sportnytt
1 april 19:19
Ridsportplus

Erik Nordström får toppjobb utomlands: ”Få förunnat att få chansen”

Nya möjligheterVarmare breddgrader, tydligt tävlingsfokus och ett gäng välmeriterade hästar väntar Erik Nordström när flyttlasset går till Aten i maj.
- Det känns både spännande och roligt, och väldigt annorlunda mot gråa Skåne, säger Erik.

Erik Nordström får toppjobb utomlands: ”Få förunnat att få chansen”
Till skillnad från Sverige kommer beridarjobbet i Grekland innebära en sommar som blir för varm - därför kommer även en bas finnas i ett nordligare europeiskt land. Foto: Erik Nordström

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det var under Gothenburg Horse Show som ämnet kom på tal och Erik Nordström fick frågan om att ta ett beridarjobb i grekiska Aten. Möjligheten finns hos familjen Vardinogiannis, bestående av svenska Melissa och en grekisk entreprenör som har sin bas i Grekland. Erik däremot kommer tillbringa somrarna, som blir för varma i Grekland, i Holland eller Belgien.

  – Plats är inte helt klart än, men troligen blir det Belgien eller Holland för att tävla i norra Europa under sommarhalvåret, berättar Erik.

  Konkurrenskraftigt hästmaterial

  Vardagsslitet med alla stallets sysslor i Skåne byts med möjligheten hos Vardinogiannis till ett betydligt mer riktat fokus mot ridning och tävling. Familjen äger en rad välmeriterade hästar och ytterligare ett gäng lovande framtidslöften. Några av de hästar som Erik ser fram emot att ta över tyglarna på är Indiana Jones Max som tävlats upp till 1,60, Baltik Sitte med meriter upp till 1,50 och Kelly tje F, tävlad 1,45. En av de lovande yngre förmågorna är åttaåriga Zelona ju. Svenska anknytningar finns till Ikoon, som köpts in från Grevlunda.

  – Det är få förunnat att få chansen att få komma till ställe och tävla hästar som gått större klasser.
  – Jag hoppas kunna hoppa större internationella klasser, få kontakter och mer erfarenheter på den internationella arenan, förklarar Erik.

  Flytten beräknas till början av maj, men först ska kapitlet i Sverige avslutas. De hästarna Erik rider och tävlar idag ska hitta nya hem och ryttare. I väntan på att det blir klart finns inte heller något exakt datum för flytten.

  – Vissa ska säljas, medan andra kommer flyttas till ryttare som tar över träningen och tävlingen efter mig.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden