Hoppning
20 september 2019 19:42

Ett SWB-ekipage till UVM-final: ”Varit väldigt utmanande”

MästerskapDet blir bara ett SWB-ekipage i söndagens finaler på unghäst-VM i hoppning i Zangersheide, Belgien. "Det har varit väldigt svårt i år," säger landslagsledningens Ann-Catrin "Ankan" Carlsson som är på plats.

Ett SWB-ekipage till UVM-final: ”Varit väldigt utmanande”
Point Break 1374 och Anders Lagergreen försvarar Sveriges färger i finalen på UVM på söndag. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Höjden på alla klasser i unghäst-VM i hoppning ökat – i år går 5-åringarna 1,25 i kvalen, 6-åringarna går 1,35 och 7-åringarna 1,40.

Hästen har hoppat helt fantastiskt och ”Andy” har ridit jättebra. Ann-Catrin ”Ankan” Carlsson om svenska finalekipaget Anders Lagergreen och Point Break.

– Det är det tuffaste unghäst-VM jag har varit på och det verkar vara den allmänna meningen här nere att nu kan det inte bli svårare för de här unga hästarna, säger Ann-Catrin ”Ankan” Carlsson.

Hon kommer dock att få se ett SWB-ekipage i söndagens finaler. Det är Anders Lagergreen och Point Break 1374 (e Action-Breaker-Balou du Rouet, uppf/äg Nya Äppelvikens ridskola AB) som tillhör de ekipage i 5-årsklassen som har gjort två felfria rundor i kvalen och på så sätt säkrat en finalplats.

– Hästen har hoppat helt fantastiskt och ”Andy” har ridit jättebra, berömmer Ann-Catrin ”Ankan” Carlsson.

Ingen uppvärmningsklass

– Det är klart att det hade varit roligt att ha något mer svenskt ekipage i final. Men det har varit väldigt utmanande. Det är inte heller någon uppvärmningsklass utan skarpt läge mot klockan direkt för ekipagen, säger Ann-Catrin ”Ankan” Carlsson.

– Det har varit väldigt svårt i år. Samtidigt förstår man att med så många hästar måste det ju på något sätt sorteras ut till finalen.

Förutsättningarna under kvalen har varit perfekta med 18-20 grader och strålande sol.
– Det har också varit välbyggda banor och vi har fått se många fina rundor. De som har varit här får med sig en erfarenhet, säger Ann-Catrin ”Ankan” Carlsson.

Tröstfinaler

I morgon, lördag, rids tröstfinalerna.
– Vi får se hur många som rider den, ryttarna känner nog av lite var de har sina hästar.

Finalerna i alla åldersklasser går på söndag.

Arrangörens webbplats

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden