Blogg
24 april 2014 12:06

Ett tips från groomen

Igår fick Parzival ett härligt bad efter att han ridits utomhus med Adelinde i solen på förmiddagen. Han är verkligen en speciell karaktär och det märks väldigt då han alltid talar om för en hur han önskar ha allting, är vattnet inte rätt temperatur så steppar han runt massor men när han tycker att det är skönt står han och myser.

Han har en riktigt busig look hemmavid så för att få styr på manen som är tjock och står åt alla håll och kanter gör jag manen med små tofsar som får den slät att ligga åt ett och samma håll, lite vatten i manen när jag gör dem så får jag bäst resultat.

Att manen är tjock är inte så mycket att göra åt för han är superöm i håret så att rycka kommer inte på tal, när jag ska frisera honom blir det klippning. För att få den jämn och fin utan att få ett saxklipp tuperar jag manen och klipper av bitvis de delar som är längre så att den ser naturligt jämn ut.

Onsdagen var också en riktigt effektiv dag för oss i stallet där vi hann med mycket, Adelinde red fem hästar, jag longerade Fleau de Baian (Parzivals fyraåriga helbror) och en red jag på galoppbanan. Tillsammans med praktkanterna som jag hade till min hjälp städade vi bort spindelväv och torkade bort damm från fronterna på boxarna och fönstren utåt mot stallplanen. Nu ska jag till Amersfoort och fika med en väninna för idag är jag ledig 🙂

/Emelie

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden