Dressyr
23 augusti 2021 13:33

Redo för start i Tokyo – sju veckor efter benbrott

ParalympicsNär man bryter benet sju veckor innan ett Paralympics skulle nog de flesta ryttare kasta in handduken. Men inte Louise Etzner Jacobsson - nu är hon på plats i Tokyo och är redo att göra sitt bästa med sin nya mästerskapshäst.

Redo för start i Tokyo – sju veckor efter benbrott
Louise Etzner Jakobsson, här på EM 2019, har haft en tuff uppladdning inför Paralympics - för sju veckor sedan bröt hon benet. Foto: Roland Thunholm.

För sju veckor sedan var olyckan framme, när Louise Etzner Jacobsson som vanligt cyklade till stallet. När hon skulle kliva av cykeln trampade hon snett och benbrottet var ett faktum.
– Så fruktansvärt klantigt, säger hon i en tidigare intervju med Sveriges Radio P4 Gotland.

Efter att ha gått gipsad i fem veckor kunde hon först nyligen sitta upp på sin Paralympics-häst Goldstrike B.J. igen.

– Jag har bara ridit de sista två veckorna, efter att jag hade blivit av med gipset. Mina döttrar har hållit igång min häst under tiden, berättar Louise Etzner Jacobsson för P4 Gotland.

Själv har Louise ridit flera mästerskap och även tagit hem medaljer, men nu sitter hon på en relativt ny bekantskap utan erfarenhet från stora tävlingar – något som gjort att hon inte har några jättestora förväntningar, även om ekipaget ska göra sitt absolut bästa.

– Jag måste vara realist – själv ställer jag alltid väldigt höga krav på mig själv, men jag kan inte ha lika höga krav på min häst, konstaterar hon.

Lyssna på hela intervjun med Louise Etzner Jacobsson från Tokyo här:

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden