Dressyr
1 september 2020 08:26

Louise Etzner Jakobsson satsar mot Tokyo med ny häst

ParalympicsTidigare i år blev pararyttaren Louise Etzner Jakobsson av med sin mästerskapshäst Zernard och satsningen mot paralympics i Tokyo nästa år såg oviss ut. Men nu har Sveriges mesta pararyttare en ny stjärna i stallet. "En skänk från ovan efter all ovisshet," säger ryttaren.

Louise Etzner Jakobsson satsar mot Tokyo med ny häst
Louise Etzner Jakobsson och Goldstrike B.J. Foto: Privat

Louise Etzner Jakobsson och Zernard (SWB val f 2003 e New Balance-Leste, uppf Ann-Christine Larsson och Bengt Ohlsson) har varit ankare i det svenska paralaget de senaste åren.

När Louise helt plötsligt stod utan häst och allt var osäkert ville jag ställa upp för en god vän och skicklig ryttare. Sofia Ridderstad.

Ekipaget har representerat Sverige i många sammanhang och tagit medalj på NM, EM och paralympics, men i somras gick ekipaget skilda vägar och ryttarens satsning mot Tokyo var allt annat än säker.

Nu berättas det dock i ett pressmeddelande att ryttaren, som är baserad på Gotland, har fått en ny, möjlig mästerskapshäst i stallet. Det handlar om 168 cm höge och 9-årige Goldstrike B.J. (KWPN e Dreamcatcher-Jazz ) som ägaren Sofia Ridderstad upplåter. Hon äger nu hästen tillsammans med Louise Etzner Jakobsson.

”Känns väldigt bra”

– Som ryttare vet jag hur viktiga hästarna är för hela ens liv och livsstil. När Louise helt plötsligt stod utan häst och allt var osäkert ville jag ställa upp för en god vän och skicklig ryttare. Som situationen nu utvecklat sig känns det väldigt bra att kunna hjälpa till i hennes fortsatta satsning, säger Sofia Ridderstad i pressmeddelandet.

– Att ha hitta ”Goldie” är en skänk från ovan efter all ovisshet denna sommar.  Jag är överlycklig över att ha fått den här möjligheten, säger Louise Etzner Jakobsson.

Lugn och arbetsvillig

Goldstrike B.J. beskrivs som en lugn, trygg och arbetsvillig häst med motor, framåtbjudning och eleganta gångarter.

Louise Etzner Jakobsson planerar att starta sin nya tävlingspartner i SM i paradressyr den 4-5 september på Strömsholm.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden