Dressyr
8 juli 2020 14:13

Zernard åker inte med till paralympics

Kliver avLouise Etzner Jakobsson och Zernard har varit ett av Sveriges främsta paradressyrekipage under lång tid. Nu pensioneras gentlemannafuxen och lämnar paralandslaget medan ryttaren är på jakt efter en ny mästerskapshäst.

Zernard åker inte med till paralympics
Louise Etzner Jakobsson klappar om Zernard efter sin fina EM-ritt 2019. Foto: Roland Thunholm

Klickar du in på Svenska Ridsportförbundets biografi över Louise Etzner Jakobsson ser du en lång lista över fantastiska poäng, topplaceringar och flerfaldiga medaljer från både OS och EM. Hästen bakom samtliga framgångar är Zernard – en smått legendarisk häst i paradressyrsammanhang. Nu pensioneras gentlemannafuxen som varit Louise Etzner Jakobssons tävlingskamrat i landslaget sedan 2015.

Ekipaget var påtänkt för Paralympics i Tokyo, men i och med att spelen flyttats fram vill ägaren inte riskera den då 18-årige hästens hälsa med den långa resa som det skulle innebära. Nu letar Louise Etzner Jakobsson efter en ny mästerskapshäst för att förhoppningsvis vara redo för OS igen nästa år.

Biografi Louise Ezner Jakobsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden