Sport
7 juli 2016 18:59

Europa runt i GP-kvalet

De internationella ryttarna har intagit Falsterbo och det var mixat så det förslår i toppen av GP-kvalet. Charlotte Mordasini blev bästa svensk på elfte plats.

Europa runt i GP-kvalet
Paul Estermann, Schweiz, med Lord Pepsi segrade i GP-kvalet. LottaPictures AB

Torsdag betyder internationellt på Falsterbo och i GP-kvalet 1,50 samsades ryttare från elva länder på de 15 första placeringarna. Snabbast i tidshoppningen var Paul Estermann, Schweiz, med Lord Pepsi (val, f 2006, e Lord Pezi-Santander H). De gick i mål en sekund före Irlands Kenny Darragh med Catuso och därefter kom trean Johnny Pals, Holland, med Fernando.

På placering elva galopperade Nations Cup-reserven Charlotte Mordasini in med Romane du Theil och de blev därmed bästa blågula ekipage. Helena Persson med Bonzai H var lika felfria strax efter på placering 14 och likaså var Douglas Lindelöw med Zacramento som nummer 18 samt Jonna Ekbergmed Air Pia v.Z som nummer 19.

Kvalet till söndagens stora och prestigefyllda Grand Prix rullar vidare, bland annat kvalar de 18 främsta från Nations Cup in.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden