Körning
4 maj 2018 19:22

Eva Ottosson i topp på ”Lysten”

InternationelltParkusken Eva Ottosson har kopplat greppet direkt vid de internationella körtävlingarna i danska Dorthealyst och leder efter dressyren.

Eva Ottosson i topp på ”Lysten”
Oskarshamnskusken Eva Ottosson har haft en bra start i Danmark. (Arkivbild) Foto: Eva Österlund

Efter två dagars intensiv dressyrkörning på tunga banor inför kritiska domarögon slog Eva Ottosson till med fina resultatet 50,97. Därmed gick hon upp i ledning och superläge inför lördagens maratonkörning.

Seger i dressyrmomentet blev det även för Cecilia Qvarnström i den medelsvåra klassen, liksom för stora löftet Andreas Sjöberg i juniorklassen, enbet, ponny.

Många svenskar är på plats i Dorthealyst, en traditionell start på en intensiv utomhussäsong. Samtidigt en tuff kamp, här finns både de bästa norska kuskarna, de bästa finska kuskarna, tyskar och det bästa av vad värdnationen Danmark kan erbjuda.

I enbetsklassen för häst är Norges Wenche Johannessen i topp men jagas intensivt av ett helt gäng, inte minst Sveriges Linda Wigren, talangfull som få.

I morgon, lördag, är det dags för den spännande maratonkörningen.

Arrangörens webbplats

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden