Dressyr
7 juni 2018 14:25

Evelina och ”Weine” kopplade greppet i sitt första young rider-SM

StrömsholmEvelina Söderström och Weihenstephaner har både guld och silver från junior-SM. I dag inledde de sitt första young rider-SM på topp med en namnkunnig klunga just efter sig i resultatlistan.

Evelina och ”Weine” kopplade greppet i sitt första young rider-SM
Evelina Söderström och Weihenstephaner tog täten på Strömsholm. Foto: Roland Thunholm

Mästerskapshelgen på Strömsholm har kickat igång på allvar och under torsdagsförmiddagen avgjordes den första SM-klassen i dressyr för young riders.

Evelina Söderström och Weihenstephaner (SWB val f-98 e Warsteiner-Dwight, uppf Tomas Blomgren) tog SM-guld för juniorer 2016 och silver 2017. Även i år hade Evelina, som blir 18 om en vecka, kunnat rida bland juniorerna men i stället ger hon sig i kast med young rider-SM.

I dag inledde hon och ”Weine” genom att ta täten i första kvalet i St Georges med 72,059 procent.
– Det känns jättejätteroligt att inleda så här och få börja på ett bra sätt, säger Evelina och berättar att de hade någon miss men att det mesta gick helt enligt plan på banan.
– Jag är väldigt nöjd.

Meriterat i täten

Det var idel namnkunniga ryttare i toppen i den 32 ekipage stora klassen. Tvåa i första kvalet var det relativt nya ekipaget Lina Dolk och Languedoc på 71,961 procent, medan förra årets silvermedaljörer Sofie Andersson och CSI blev trea på 70,784 procent.

2017 års vinnare Cecilia Bergåkra och Primavera gick in på fjärde plats med 70,343 procent, följd av två gånger Amanda Svanberg med Dirado AH och Quite Swift.

Innan SM är avgjort återstår ett kval samt kürfinal för de 15 bästa efter kvalen. Procenten läggs samman och på så vis utses medaljörerna.

Ridsport
Sofie Andersson och CSI är åter på hugget i SM. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Härlig stämning på Strömsholm

– Jag får helt enkelt försöka göra det ännu bättre, behålla fokus och göra som jag brukar, säger Evelina om vad som gäller nu.

Hon siktar på young rider-EM framöver men gärna skulle rida hem en SM-medalj på vägen dit, samtidigt som hon njuter av tävlingarna.
– Jag ser fram emot küren som alltid är kul att rida, men det är också roligt att bara vara här – äta på Markan, kolla på GP-banan och vara i den här härliga stämningen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden