Dressyr
7 maj 2022 09:07

Evelina Söderströms ”Weine” finns inte mer

AvlidenMed "Weine" fick Evelina Söderström sitt stora genombrott. Nu finns hennes "once in a lifetime"-häst inte längre. Det berättar Evelina Söderström själv på Instagram.

Evelina Söderströms ”Weine” finns inte mer
Evelina Söderström och Weihenstephaner när de tog SM-guld 2018. Arkivbild: Roland Thunholm

Framgångarna som Evelina Söderström har haft med sin ”Weine”, Weihenstephaner (SWB val f-98 e Warsteiner-Dwight, uppf Tomas Blomgren, äg Trions Dressyr AB), är nästan som en saga. De blev ett ekipage 2015 och gick därefter från klarhet till klarhet med internationella segrar och pallplatser, flertalet SM-guld och dubbla EM-brons tillsammans. Innan dess tävlades Weine länge av Mads Hendeliowitz med segrar i internationell Grand Prix. Nu finns den 24-årige valacken inte mer. Det skriver Evelina Söderström själv på Instagram. Se hela inlägget längre ner.

”Idag har det gått en vecka sedan min absolut bästa kompis någonsin, akut lämnade oss. Smärtan är skoningslös. All glädje och alla upplevelser som du har gett mig är mer än vad jag någonsin hade kunnat drömma om. Att se en annan häst titta ut från din box och att aldrig mer se dina hyss eller din livsglädje är så otroligt plågsamt. Weine, du är så otroligt saknad och du kommer för alltid ha den största platsen i mitt hjärta.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden