Blogg
17 april 2016 12:40

Examensdags för beridare

Nu har jag tagit min beridarexamen! Det finns hur mycket som helst att berätta, en del sa jag i mitt examenstal.

Vi hade en två timmar lång avslutning i Chefsbostaden. Den omfattade allting från utdelning av betyg och stipendier i kombination med tal och tårar, till brunch, tårta, fotografering och bildspel.

Examensbevis och Agrias Stipendium.

På kvällen firade jag med mycket champagne tillsammans med några av mina absolut bästa vänner – Mickan, Molly och Andrea! <3

Jag insåg förresten något ganska häftigt – i och med att jag är ensam om att ha gått både Unghästprogrammet och det tvååriga Beridarprogrammet, är jag också den enda i landet som har läst 600 YH-poäng inom hästutbildning. Det känns lite coolt faktiskt 🙂

Under fredagen rasade det in hundratals gratulationer, som jag vill passa på att tacka så otroligt mycket för! Det var helt överväldigande och varenda hälsning värmer verkligen enormt. Jag tar det inte för givet, så tusen, tusen tack allihopa!

Andrea, jag och Emma-Maria tillsammans med vår fantastiska mentor och programansvariga, Ancan! Foto: Anna Nyström 

Det finns hur mycket som helst jag skulle kunna skriva. Jag har redan formulerat mina känslor kring avslutningen en gång, i ett examenstal som jag höll på avslutningen igår. Så jag tänkte helt enkelt att ni också får ta del av det 🙂

Examenstal

 ”Nu ska jag bli lite nostalgisk och blödig. Skämt åsido vill jag ta chansen att säga några ord nu när vi är samlade en gång för alla. Det känns helt galet att vår Examensdag är här.

Jag minns vår första dag på Beridarprogrammet så otroligt väl. Vi hade samling nere i stallet, vid whiteboardtavlan. Det var fruktansvärt kallt, trots att det var den 25 augusti. Det var liksom inte utan att man undrade hur vi skulle överleva vintern i det där stora, öppna stallet. Men det gjorde vi ju, två gånger till och med! 

Efter den första samlingen gick vi upp till Grötrummet och fick varsin mapp full med papper. Ett av dem stack ut lite extra. Det var listan som hette ”Lärarteam Ridkonst”. Jag läste igenom den och kände bara ”wow”. Ni vet när man blir sådär jätteexalterad men ska försöka dölja det och verka lite cool? Precis så var det. Men jag tänkte ”wow, vad vi kommer att lära oss under dom här två åren”. Det var faktiskt lite överväldigande. Så mycket kompetens, så mycket samlad erfarenhet. Som skulle hjälpa OSS! Varje vecka! I nästan två år!

Det är inte så att den här utbildningen har varit en dans på rosor varje dag. Vi har slitit och svettats och sovit för lite. Vi har inte alltid kommit överens, och vi har inte alltid kommit i tid.. Ett minne att skratta lite åt är när jag började köpa tandkräm med sånt lock som man bara snäpper på och av, för att skruvkorkarna tog för lång tid på morgonen.

Nu när vi tagit oss igenom dom här två läsåren känner jag att vi utvecklats ännu mer än jag någonsin förväntat mig. Och då var förväntningarna som sagt rätt höga. Jag är SÅ tacksam över all träning, allt stöd och allt engagemang som vi fått ta del av här. Vi har verkligen haft helt fantastiska lärare! Det inkluderar såklart alla er här, men också dom som står nere i stallet och firar med hö istället för med tårta!

Det har minst sagt varit helt otroliga år. Att få befinna sig i en sådan här miljö, och att få fokusera helt och fullt på det man brinner absolut mest för. Det finns inget att jämföra det med. Att söka Beridarprogrammet räknar jag som ett av mina bästa beslut någonsin. Jag har inte ångrat det en sekund. Jag kommer att sakna er alla väldigt, väldigt mycket. Tusen tack!”

För att göra examenslyckan total fick jag Agria Stipendium, med motiveringen ”För mycket god attityd till hästarnas välbefinnande och ett stort intresse för professionell hästhållning med hög kvalité”! Tusen tack Agria och Flyinge!

Några highlights från utbildningen: 

 

7-årschampionatet 2015. Lord Lexington (De Niro- Midt-West Ibi-Light) Foto: Kim C Lundin

 

Can Can tävlade upp till nationell 120. Här på Lunds midsommartävlingar.

 

Lyckades faktiskt spöa läraren en gång 😉 Olof 2:a efter mig och Xanté (Santino-Donnerhall) i MsvB:4 våren 2015.

 

Sommaren 2015 snickrade vi ihop en Intermédiaire I-kür åt Xanté och red den på 67,125%, på Everlövs midsommartävlingar!

 

Hösten 2015 var Xanté och jag placerade i Prix S:t Georges i Helsingborg!

 

Vi var inte alltid fullt seriösa.. Men Xanté trivs i keps, på Flyinge Funny Dress Kür 🙂

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden