Avelsnyheter
24 september 2017 06:00

Exmoorsto korad till Årets Ponny

Ņrets Ponny har korats i Vetlanda. Titeln gick till Apple's Vilda.

Exmoorsto korad till Årets Ponny
Vinnaren "Årets ponny". Foto: Yvonne Karlsson

Det sexåriga stoet Apple’s Vilda e. Apple’s Original 36/23 u. Vildrosens Glenda (e. Arum 212/4) utsågs på lördagen till Årets Ponny av exteriördomare Liselotte Erixon i samband med Svenska Ponnyavelsförbundets riksfinaler och ungponnychampionat i Vetlanda som pågår under helgen.

Exmoorstoet vann titeln i hård konkurrens med nio under året högt bedömda ponnyer som representerade var sin ras inom SPAF. Tanken är att det är Bäst i Rasen-vinnarna vid årets riksutställningar som ska mötas i en final.

Nyhet för i år var att det utdelades ett speciellt pris till bästa svenskfödda ponny och eftersom Apple´s Vilda är uppfödd av sin ägare Louise Rundell i Vårgårda var det hon som fick även detta pris.

Direkt efter Året Ponny utdelades Strömkannan, Håkan Ströms vandringspris, som i år gick till svenska ridponnyhingsten Converse All Star RP 186. Den femårige hingsten är e. SWB-hingsten Camaro M 979. Modern Diana RP 1361 H är e. welshhingsten Dito RW 75 och längre tillbaka i hennes stamträd återfinns SWB-hingstarna Ceylon 454 och Urbino 430 samt welshponny-hingstarna Greatworth Swordsman RW 24, Cawdor Hywel RW 16 och Horshaga Cyrano RW 13. Uppfödare och ägare till Converse All Star är Linda Glambeck, Stall Beckagård i Vellinge.

Mer info hos SPAF

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden