Dressyr
20 maj 2015 22:25

Få aspiranter till unghäst-VM

Den första av två tävlingstillfällen för ekipage med siktet inställt på unghäst-VM i dressyr arrangerades på Flyinge. Inte mer än nio ekipage startade i de två klasserna för 5- och 6-åringar.

Få aspiranter till unghäst-VM
Quarton med Yvonne Österholm, segrare i 6-årsklassen. Kim C Lundin kim@witnet.se

Intresset för start i tävlingen var lågt trots chansen att rida för två av landets mest meriterade domare genom Annette Franzén Iacobeaus och Lars Andersson. Vid sidolinjen fanns årets uttagningsansvariga Bo Jenå och Susanne Rudholm.

Endast fyra stycken 5-åriga hästar visades där någon var känd från Breeders men majoriteten ganska nya förmågor. Segern gick till Skovens Rafael-avkomman Rio da Carma uppfödd av Maria Olsson och visad av Maj-Christin Ehnberg-Fogelberg som vann på 74 procent.
– Det känns bra, kvällen är räddad, skojade Maj-Christin som deltog i i unghäst-VM 2014 med Quentin SV.

//

Posted by Josefine Särlöv on Wednesday, 20 May 2015

Filmen publicerades på Facebook och visar Rio da Carmas program.

Första utanför placering var Obelix Ö som visades av Sandra Sterntorp, en av landets flitigaste ryttare i unghäst-VM.

De fem 6-åringarna var väl förberedda för uppgiften och klarade samtliga klassens verkliga stötesten i form av galoppombyten. Förra årets UVM-deltagare i Verden Quarton, då som nu riden av Yvonne Österholm, var spänd på Kastanjegården men satte tre av fyra byten. Han fick kvällens högsta poäng och slutade på 82,20 procent, där flera delbetyg hamnat över 8. Quarton är efter Quaterback- Don Schufro och uppfödd av Per-Arne Persson.
På andra plats med 77,60 procent kom eleganta stoet Missisippi, en Highcruiser-dotter uppfödd av Anders Göransson och visad av rutinerade Anna Svanberg.
– Jag har ridit henne sedan januari, hon känns bättre och bättre, riktigt lovande och vi har vårt Falsterbo-kval klart, berättade Anna som har 6-årige Revolution hemma i stallet också.
Han  deltog i unghäst-VM 2014 och gick till final i Verden och får därmed anses vara intressant även i år.

Nästa uttagningstävling går på Strömsholm i juni, till den tävlingen är det kö. Den 26 maj är det mönstring på Mantorp för intresserade. 

Resultat 5-årsklass
Resultat 6-årsklass

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden