Sport
27 juni 2016 18:10

Falsterbo med OS-känsla

Under nio smockfulla dagar kommer Falsterbo Horse Show att visa sport på hög nivå. Alla de tre OS-lagen finns om inte helt så delvis med i Falsterbo. Publiken kan i år också räkna med grym underhållning. Dessutom med en dressyrarena version 2.0. Nedräkningen kan börja.

Falsterbo med OS-känsla
Teamet som ser till att det händer - Elisabeth von Schrowe och Jana Wannius. Falsterbo Horse Show är deras hjärtebarn. Kim C Lundin kim@witnet.se

En president och tre förbundskaptener tillsammans med ryttare och kuskar tog emot i Falsterbo idag. Mr Falsterbo i egen hög person Jana Wannius berättade om årets program, ett digert sådant.

– Vi siktar på att ge ännu högre kvalité till våra besökare, inte fler nödvändigtvis men behålla vår publik och leverera ett ännu bättre innehåll, inledde han.
Publiken är i runda tal 60000 till 70000 besökare under veckan som strömmar till Falsterbonäset.

– Vi har topplag i hoppningen här från Holland, Schweiz, Irland och så Brasilien som tjatat om att få rida här. Vi har banbyggaren Guilherme Jorge från Brasilien som bygger banorna på OS i Rio, han bygger nästan ingenstans i Europa men kommer hit, kommenterade Wannius.
I det holländska laget märks en viss Jeroen Dubbeldam och guldhästen Zenith SFN N.O.P finns listad för start i Falsterbo. Den i Scandinavium så populäre australiensiske ryttaren Chris Chugg kommer med sina två hästar hingsten Cera Cassiago och vackra stoet Cristalline.
– Det är en fantastiskt fördel för våra svenska ryttare att få rida på Jorges banor, det är väldigt framsynt av Jana att ha bokat honom hit. Det går alltid att plocka upp information kring hur en banbyggare jobbar när man ser hans arbete, menade Sylve Söderstrand.


– På tre års sikt ska vi etablera oss till samma position på dressyren som vi har i hoppningen, att nationerna och ryttarna köar för att få komma hit. I år har vi satsat oerhört mycket på dressyren och det finns en helt ny VIP-lounge för sponsorer och hästägare, förklarar Wannius.

I årets nationstävling rider Danmark, Tyskland, Holland, Ryssland och Sverige. Från Ryssland kommer deras två OS-aktuella ekipage Inessa Merkulova och hennes syster Marina Aframeeva. Merkulova red världscupfinalen i Göteborg med den fine Mister X som nu kommer till Falsterbo. 
Från Tyskland kommer Helen Langenhanenberg på avelshingsten Damsey FRH. Sverige har både Tinne Vilhelmson Silfvén på Benetton Dream FRH och Patrik Kittel med Delaunay till start. 

Klart är att Rose Mathisen rider Zuidenwind 1187 i Falsterbo, Nations Cup eller CDI3* är inte avgjort i skrivande stund. I CDI3* startar Charlotte Haid-Bondergaard med Roberto des frettes och Ulla Håkansson på Richelle.

Falsterbopubliken kommer att få se fälttävlanslagets OS-aktuella ekipage under måndagen i ett dressyrprogram och på tisdagen på stora hoppbanan. 


Se vårt bildspel om alla nyheter på dressyrbanan. Förbundskapten Bo Jenå och U25-ryttaren Marina Mattsson passade på att kika på VIP-paviljongen, en trappa upp till himlen. 

Med Brasilianskt hopplag och OS-redo ryttare blir det sambakänsla i Falsterbo i år.

Tidsprogram

Falsterbo Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden