Fälttävlan
16 juli 2021 13:25

Fälttävlansryttare död i ridolycka

DödsfallEn av USA:s fälttävlanstalanger har avlidit i en ridolycka. Den amerikanska fälttävlansvärlden är i stor sorg, och ryttarens minne hedras av många av landets största fälttävlansprofiler.

Fälttävlansryttare död i ridolycka
En av USA:s största fälttävlanstalanger har förolyckats vid en träning (bilden har inget samband med texten). Foto: inshot/iStockphoto

Den amerikanska fälttävlansryttaren Annie Goodwin, 32 år gammal, förolyckades i onsdags vid en träning i Aiken, South Carolina. Olyckan skedde över ett träningshinder, och Goodwin avled på sjukhus kort efter olyckstillfället.

Dödsolyckan har uppmärksammats i ett stort antal internationella medier, där Goodwin beskrivs som en av landets största fälttävlanstalanger och med ett stort nätverk som hästkvinna, elev, tävlingsryttare och vän. ”Vi är fast beslutna att stolt hedra hennes minne och kommer hålla de främsta av hennes egenskaper – hennes beslutsamhet, ambition och kärlek till hästar – i frontlinjen för allt vi gör under de kommande veckorna”, skriver USA Eventing i ett inlägg signerat fälttävlansprofiler som Erik Duvander, Jenni Autry, Philip Dutton, Boyd Martin, Doug Payne, Tamie Smith, Will Faudree och Will Coleman.

Annie Goodwin var en rutinerad fälttävlansryttare med segrar upp till 2*-nivå. Vilken häst Goodwin red vid olyckstillfället är inte angivet, men hästen ska inte ha skadat sig i olyckan.

Källa: The Chronicle of the Horse

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden