Ponny
15 augusti 2021 20:22

Färdigridet i Strzegom – blygsamma svenska resultat

MästerskapSöndagen var sista dagen på årets ponny-EM i hoppning, dressyr och fälttävlan. Det blev inga större svenska framgångar denna gång. Frankrike blev mästerskapets stora vinnare sista dagen. Dessutom slogs det ett världsrekord.

Färdigridet i Strzegom – blygsamma svenska resultat
Frankrikes Mae Rinaldi på väg mot dubbla EM-guld i Polen. Foto: FEI/Leszek Wójcik

Mästerskapet rundades av med den individuella hoppningen, dressyrens kür samt både lagtävling och individuell tävling i fälttävlan på söndagen.

Selma StaffareMunsboro Meg blev åtta i den avslutande individuella hoppningen och Thea GånehedSSH First Choice delade plats 14. Totalt slutade de båda svenskarna på 18:e respektive 19:e plats individuellt..

EM-guldet gick till Frankrikes Jeanne Hirel/Vedous de Nestin som var enda ekipaget som höll nollan genom hela mästerskapet. Hennes lagkamrat Marie Ann Sullivan/Ken Van Orchid tog EM-silver och bronset gick till Hollands Siebe Leemans/Voodstock de L’Astree.

Dubbla guld till Frankrike

I fälttävlan gick lagguldet till Frankrike, Tyskland tog silver och Irland brons. Sverige slutade femma bland de nio deltagande lagen. Individuellt lyckades Sally Wittvangen bäst av svenskarna tillsammans med Loughlan Lad med en 19:e plats.

Frankrikes Mae Rinaldi lämnar Polen som dubbel guldmedaljör tillsammans med 10-årige Boston du Verdon. Ekipaget ledde från början till slut. 
– Jag är väldigt glad över både min individuella seger och den med laget. Det är en dröm som har blivit sann, säger hon i ett pressmeddelande från Internationella Ridsportförbundet.

Irlands Ben Connors tog silver med Cornafest Fred och bronset gick till Holland genom Sophie Weening/Hip Hop.

Sally WittwångenLoughlan Lad slutade på plats 19.

Mc8_7785

Rose Oatley Daddy Moon är Europamästare i dressyr för ponny.I söndagens kürfinal fanns ingen svensk med. EM-guldet gick till Tysklands Rose Oatley/Daddy Moon med 89,7 procent för sin kür. Detta är nytt världsrekord.

Det blev tyskt även på silverplatsen genom Antonia Roth/Daily Pleasure på 85,09 procent medan Danmarks Sophia Boje Obel Jorgensen tog hem bronset tillsammans med rutinerade Adriano B på 83,05 procent. Det var samma ordning i toppen i det individuella programmet på lördagen, där det också var medaljutdelning.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden