Dressyr
22 oktober 2012 13:20

Favourit såld till Rothenberger

(Uppdaterad) Tinne Vilhelmson Silfvéns mästerskapshäst Favourit har sålts till tyska ungdomsryttaren Sanneke Rothenberger. Valacken lämnar Sverige redan denna vecka.

Favourit såld till Rothenberger
Tinne och Favourit på sitt sista internationella mästerskap tillsammans, EM 2011.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Favourit (val f 1999 e Fidermark-Worldchamp) deltagit i ett VM, två EM och en världscupfinal. Dessutom har ekipaget flera segrar och placeringar i internationell Grand Prix, men nu går valacken vidare till 20-åriga tyska ryttaren Sanneke Rothenberger. Detta berättar Lövsta Stuteri i ett pressmeddelande. 

– Vi hade egentligen inte planerat att sälja Favourit nu, utan familjen tog kontakt med oss efter OS. Sanneke Rothenberger är en oerhört talangfull ung ryttare med många meriter och hon rider väldigt mjukt.  När hon provred Favourit fungerade det imponerande bra och de passar varandra som hand i handske. Han kommer att få ett bra och varaktigt hem hos familjen Rothenberger, säger Tinne Vilhelmson Silfvén i pressmeddelandet.

Tinne Vilhelmson Silfvén är väl beriden trots försäljningen:
– Jag har Don Auriello, Divertimento och Excalibur of Avalon i Grand Prix och flera yngre talanger.

Sanneke Rothenberger är från en riktig ryttarfamilj. Pappa Sven Rothenberger och mamma Gonnelien var med och tog lagsilver för Holland i OS 1996 och båda syskonen rider. Sanneke själv har en imponerande meritlista och vann bland annat EM för unga ryttare förra året.
– Jag är väldigt glad och känner mig hedrad över att få bli ett team med Favourit, som Tinne arbetat så framgångsrikt med under flera år. Vi såg hur mycket kärlek Favourit fick på Lövsta och vi ska försöka få honom att känna sig precis lika älskad hos oss på Erlenhof, säger Sanneke Rothenberger. 

Favourit lämnar Sverige för sitt nya hemland Tyskland i samband med världscupdressyren i danska Odense den här helgen.

UPPDATERING
Favourit har nu kommit på plats hos sin nya ryttare – se flera bilder på Favourit och hans nya ryttare hos Eurodressage.
Tinne Vilhelmson Silfvén har även fått en ny lovande stjärna i stallet, Horatio (e Hochadel-Matcho AA). Antonia Ax:son Johnson har köpt den 7-årige valacken av Rothenberger. Horatio tog brons som 5-åring på Bundeschampionat med OS-ryttaren Dorothee Schneider i sadeln, och slutade sexa i unghäst-VM ett år senare.

Hingstar Online

Just nu 131 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar