Sportnytt
30 april 2020 09:41

FEI-beslut om Nations Cup-serierna

CoronasmittanFEI gick på förslaget att helt ställa in dressyrens Nations Cup 2020, men i fälttävlan håller man dörren öppen för de som vill arrangera fyra- och femstjärniga tävlingar under hösten. I hoppningen är det sedan tidigare bestämt att inga poäng kommer att delas ut på de eventuella nationshoppningar som genomförs.

FEI-beslut om Nations Cup-serierna
Nya beslut togs på FEI:s möte den 27 april. Arkivbild: Roland Thunholm

Under det extrainsatta styrelsemötet den 27 april togs en mängd olika beslut – läs om alla beslut på engelska här – och för Nations Cup blir det, som väntat, ett helt annorlunda år.

Förslaget till FEI:s styrelse var att helt ställa in dressyrens Nations Cup, och eftersom alla utom en deltävling redan var inställda var det troligtvis ett enkelt beslut. Istället kommer FEI att prioritera alla internationella lagtävlingar i dressyr, CDIO, i kalendern för höstens och vinterns tävlingar, för att ge nationerna en chans att förbereda sina ryttare inför OS i Tokyo 2021.

Det togs inget beslut om EM 2021 och andra internationella mästerskap – det kommer att diskuteras på ett nytt styrelsemöte i juni.

Öppet för fälttävlansarrangörer

I fälttävlans Nations Cup vill FEI inte ta något beslut om att helt ställa in – de arrangörer som vill ha fyrstjärniga och femstjärniga tävlingar, CCI4* och CCI5*, senare under året kommer att få göra det om det är möjligt. Detta för att ge ekipage chansen att rida ihop kvalificerande resultat inför OS nästa år.

För hoppningen står det sedan tidigare klart att det inte blir någon riktig Nations Cup-serie, då inga poäng kommer att delas ut på de eventuella tävlingar som faktiskt blir av. Istället hoppas FEI på att superligafinalen kommer att kunna ridas i Barcelona i oktober, och man har ändrat sättet att kvala dit – läs mer om det här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden