Världen
16 maj 2016 09:05

FEI: Får inte passera obemärkt

Helgens olycka där Philippa Humphreys avled var den tredje dödsolyckan på fälttävlansbanorna i år. Internationella Ridsportförbundet säger att orsaken till olyckan ska utredas noggrant för att minimera riskerna i sporten.

FEI: Får inte passera obemärkt
För bara ett par måander sedan hyllade Philippa Humphreys den omkomna Olivia Inglis under hastaggen RideForOlivia.

Det var i lördags som Philippa Humphreys, 33, avled efter ett rotationsfall vid ett bord i den trestjärniga klassen på Jersey Fresh International i USA, där hon tävlade med sin 13-åriga häst Rich N Famous. Bordet var hinder nummer 16 på banan och det var ett liknande hinder som vid olyckan när Caitlyn Fischer dog i Sydney i april. Strax före det omkom Olivia Inglis vid en enstjärnig klass i samma land.

Internationella Ridsportförbundets generalsekreterare Sabrina Ibáñez beklagar helgens olycka och säger i ett pressmeddelande att Philippa Humphreys död inte får passera obemärkt.
– Vår främsta prioritet på alla FEI:s tävlingar är säkerheten för våra ryttare och hästar, och omständigheterna kring den här fruktansvärda olyckan ska bli fullständigt undersökta så att vi kan lära från den och använda resultatet för att minimera riskerna i vår sport, säger Ibáñez och fortsätter:
– Å FEI:s och den internationella fälttävlanscommunityns vägnar vill jag uttrycka våra uppriktiga kondoleanser till Philippa Humphreys make, Peter, och till hennes många vänner i både USA och England.

Enligt Horsetalk var Peter och Philippa barndomsvänner och gifte sig efter att Philippa flyttade från England till Michigan i USA. Efter sig lämnar Philippa parets sex månader gamla dotter Millie. Fälttävlansryttare i USA har startat en fond för Millie och i skrivande stund har drygt 25 000 dollar samlats in.
– Fonden har stiftats till hennes (Philippas) minne för att säkra att Millie får tillgång till bästa möjliga utbildning. Communityn och sporten är här för Millies familj medan de hanterar det här fruktansvärda, säger Joanie Morris som startade fonden till Horsetalk.

Philippa Humphreys deltog själv i kampanjen i sociala under medier som hyllade den omkomna tonåringen Olivia Inglis:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden