Sportnytt
22 juli 2016 05:00

FEI har sett över regler för sporrar

Internationella Ridsportförbundet, FEI, har förtydligat sina regler när det gäller hantering av märken efter sporrar. Detta efter den uppmärksammade incidenten med sporrmärket på Bertram Allens Quiet Easy på Olympia i London 2015.

FEI har sett över regler för sporrar
Hur märken efter sporrar ska hanteras är omdiskuterat. LottaGyllensten

Alla trodde att Bertram Allen hade vunnit hoppningen i Olympia när i stället en annan vinnare annonserades. Detta då Allen hade blivit diskvalificerad på grund av ett märke av sporren på hästens sida. 

Många reagerade på detta – och kanske framförallt på hur kontrollen och informationen till Allen sköttes. Nu har FEI uppdaterat sina regler och instruktioner till funktionärer hur sådana här fall ska skötas i framtiden. 

Det handlar bland annat om att den steward som upptäcker såret ska fotografera det och prata med den aktuella ryttaren. Om det finns blod ska detta hanteras på ett särskilt sätt som också är angivet i reglerna. 

Hela uppdateringen av reglerna 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden