Hoppning
26 januari 2017 17:30

FEI och Global Champions League sluter fred

Efter månader av stridigheter, rättsprocesser och sanktioner har FEI och Global Champions League dragit tillbaka alla anklagelser mot varandra.

FEI och Global Champions League sluter fred
Jan Tops för Global Champions League har anledning att vara nöjd. Ingmar de Vos, FEIs ordförande, har jämkat. (Arkivbilder)

Beskedet kom i ett synkroniserat pressmeddelande från respektive organisation. Det har undertecknats ett MoU – Memorandum of Understanding – som visar vägen framåt för samarbete mellan organisationerna.

I det meddelas att alla rättsprocesser och stämningar som drivits framförallt i belgisk domstol nu är återkallade. Global Champions League är nu en av många FEI-godkända serier.

”Vi är nöjda med att ha nått konsensus med FEI och uppskattar den genuina ansträngningen att lösa utestående frågetecken och arbeta med ett gemensamt avtal”, säger GCL-grundarna Jan Tops och Frank McCourt.

”Vi är mycket glada åt att det här långdragna ärendet till slut har fått en ömsesidigt gynnande lösning och att Global Champions League nu är en FEI-godkänd serie,” sa FEIs ordfördande Ingmar de Vos.

Överenskommelsen markera slutet på en period av ovisshet för de officiella funktionärer och ryttare som deltagit i GCL-evenemang där det förekommit hot om avstängning och sanktioner från FEI.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden