Sportnytt
14 juli 2020 06:25

FEI tar en närmare titt på hästnationen Sverige

Djupdykning"Hem för några av världens bästa ryttare och värd för några av de bästa evenemangen inom ridsporten, är Sverige en nation med en djup hästkultur och fascinerande hästhistoria." Så beskriver FEI Sverige, när de gör en djupdykning i vårt lands ridsporthistoria fram till idag.

FEI tar en närmare titt på hästnationen Sverige
Peder Fredricson, Sveriges starkast lysande stjärna inom ridsporten just nu, finns med i FEI:s sammanställning. Foto: Roland Thunholm

FEI börjar med att titta på det svenska varmblodet, en stambok med många år på nacken, och konstaterar att hästar alltid varit en stor del av Sverige. Efter att ridsporten tagit plats på de Olympiska spelen 1912 har stortävlingar fortsatt att arrangeras i Sverige, där tävlingar som Göteborg och Falsterbo är efterlängtade mötesplatser.

De nämner tidigare stjärnryttare- och kuskar, och tar en titt på de som är aktiva idag – och bjuder på ett längre klipp med höjdpunkterna från förra årets Falsterbo Horse Show.

Läs hela FEI:s djupdykning i svensk hästkultur här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden