Sportnytt
12 juli 2016 18:36

Felfri svensk inledning

Från en stortävling till en annan. Henrik von Eckerman och Jonna Ekberg lämnade Falsterbo och åkte till Aachen, där det blev en felfri inledning.

Felfri svensk inledning
Henrik von Eckerman åkte direkt från Falsterbo till Aachen. Med Catover blev det en felfri start på de tyska stortävlingarna. Arkivfo: Roland Thunholm

Aachens tävlingar inleddes egentligen redan förra veckan med voltige. I kväll är det dock dags för den stora invigningsceremonin – med uppträdande av bland andra Måns Zelmerlöv – och under dagen har det svenska kungaparet gästat tävlingarna eftersom Sverige är partnerland vid årets tävlingar.

I dag har också de första hoppklasserna avgjorts, där Jonna Ekberg och Henrik von Eckerman red felfritt med sina unghästar Dolitaire Chavannaise (sto, f-09 e. Cicero Z-Voltaire) och Catover (hingst f-09 e. Catoki-Contact Me). Det blev dock inga framskjutna placeringar för svenskarna.

I morgon inleds fyrspannskörningen där Johan Dengg, Fredrik Persson och Axel Olin ska försvara de svenska färgerna. Även dressyren börjar i morgon, med två fyrstjärniga klasser (Prix St George och GP).

De svenska ryttarna går dock inte in i hetluften förrän senare i veckan när det är dags för de femstjärniga dressyrklasserna. Även fälttävlansryttarna finns på plats i Aachen.

Vill du se kvällens invigning? Ställ då klockan på 20.00 och klicka dig in till ClipMyHorse här.

Invigningen är regisserad av Owe Sandström, Lalla Nilsson och Uwe Brandt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden