Dressyr
9 juni 2018 14:11

Felicia Olofsson och Bellman toppade formen i junior-SM

Dressyr-SMNu har de femton finalisterna till juniorernas kürfinal sållats fram. Bäst i dagens kval var Felicia Olofsson som nu ligger tvåa totalt efter att ha klättrat rejält..

Felicia Olofsson och Bellman toppade formen i junior-SM
Från vänster Ellen Lindén Urnes med Fairy Tale, en glad kvalvinnare Felicia Olofsson på Bellman och Linneá Holmgren QC Sir Dennis som leder efter två kval. Foto: Kim C Lundin

Juniorerna red sitt andra kval från tidig morgon lördag och de 40 ekipagen dömdes i Mästerskapsprogrammet av Maria Colliander på långsidan med Magnus Ringmark på C flankerad av Lars Andersson. I genomsnitt var de flesta ekipage procentuellt sett bättre i dagens svårare program.

Bäst i dagens test var Felicia Olofsson som gjorde ett härligt program med fint flyt på Bellman, tidigare godkänd hingst och unghäst-VM deltagare. Den fina ritten blev välförtjänt belönad med fina 71,029 procent.

Jämnast över två kval har Ellen Lindén Urnes varit på Fairy Tale som tog en andraplats i det andra kvalet med ännu en jämn ritt. Hanna Nilsson Daytona klev framåt i resultatlistan och ligger fyra inför söndagens final.

Gårdagens segrare Linnéa Holmgren ligger bäst till inför finalen även om ritten med QC Sir Dennis idag räckte till en fjärde plats.

Söndag eftermiddag rider 15 ekipage final.

(Nyheten fylls på med bilder senare under kvällen)

Resultat i andra kvalet
Sammanlagt resultat

Webb-tv, Equisport

Arrangörens webbplats

Program

Start- och resultatlistor, fälttävlan

Start- och resultatlistor, dressyr

Start- och resultatlistor, hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden