Hoppning
11 november 2022 20:51

Femstjärnig seger för Henrik von Eckermann

InternationelltVärldsettan och regerande världsmästaren Henrik von Eckermann slog till med en seger i en femstjärnig 1,55-hoppning på världscupmeetinget i tyska Stuttgart på fredagens kväll.

Femstjärnig seger för Henrik von Eckermann
Henrik von Eckermann och Glamour Girl i Stockholms Stadion. Foto: Roland Thunholm

Det var med Glamour Girl (KWPN sto f 2011 e VDL Zirocco Blue–Caletto I, uppf Stuteri Gaesbeek, äg Portfolio Horses) som segern kom.

Klassen, en femstjärnig tidshoppning över 1,55-hinder, hade 45 startande. Av dessa höll 13 nollan. Henrik von Eckermann och hans speedhäst Glamour Girl var inte bara snabbast av nollorna, de var snabbast i hela klassen med ungefär 1,5 sekunder tillgodo på tvåan. Den svenske världsettans seger av värd ungefär 80 000 kronor i prispengar.

von Eckermann och Glamour Girl var även fyra i en 1,50-klass på torsdagen. Även detta var en speedklass, något som det 11-åriga stoet har visat sin kapacitet i flera gånger tidigare.

Under meetinget i tyska Stuttgart rids det också världscup i både dressyr och hoppning, med hoppryttarna Henrik von Eckermann och Wilma Hellström som svenska representanter.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden