Hoppning
12 december 2017 17:03

Femstjärniga hästar byter ryttare – ny häst till Gulliksen

HästköpTvå hästar med framgångar i 1,55 respektive 1,60 har fått nya ryttare. En av dem är VDL Groeps Quatro, som norska Geir Gulliksen har köpt.

Femstjärniga hästar byter ryttare – ny häst till Gulliksen
Geir Gulliksens senaste köp, här med Maikel van der Vleuten i GCL. Foto: Stefano Grasso/LGCT

World of Showjumping rapporterar om att två hästar nyligen har fått nya hem. VDL Groep Quatro (val, f  2006, e Quaprice Bois Margot-Caletto I) har gått upp till 1,55 med Maikel van der Vleuten med femstjärniga placeringar i bland annat Global Champions Tour. Norska Geir Gulliksen, som nyligen red inför den svenska publiken på Friends, har köpt hästen och de ska debutera på Olympia i veckan.

World of Showjumping berättar även att 1,60-meriterade Clenur (val, f 2006, e Carinue-Fernando) byter stall. Under knappt två år hos  Marco Kutscher har de hoppat Nations Cup med det tyska laget och placerat sig i såväl Grand Prix som världscupkval. Ny ryttare är irländska Cian O’Connor och Clenur reser med andra av hans hästar till Wellington nästa vecka.

171212cianoconnormp
Cian O’Connor får en ny 1,60-meriterad partner i stallet. Foto: Mikael Persson/MiP Media

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden