Fälttävlan
17 oktober 2022 09:44
Ridsportplus

Femstjärnige Techno tillbaka hos sin ägare

HästflyttHan har skapat rubriker sedan han blev tvåa i Breeders som 6-åring. Nu har Techno lämnat utmanartruppens Anna Freskgårds stall och börjat tävla i lägre klasser med sin ägare Sophia Ericsson. "Jag tänker att vi kan få många roliga år ihop," säger ägaren om sin stjärna.

Femstjärnige Techno tillbaka hos sin ägare
Techno och Anna Freskgård i terrängen i franska Pau 2020. Foto: Karolina Swärdh

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tillsammans med Anna Freskgård var Techno (SWB val f -09, e Hip Hop-Swift, uppf Lena Vikman, äg Sophia Ericsson) ett av flera ekipage som var aktuella för OS i Tokyo förra året.

Jag är väldigt tacksam för att Techno har fått möjligheten att visa upp sig på de stora banorna under de här åren. Sophia Ericsson.

Ekipaget har också startat femstjärnigt, bland annat i franska Pau 2020.

Nu är ekipaget splittrat och valacken är tillbaka hos sin ägare Sophia Ericsson i Sunne. Det var också hon som red honom första gången han omskrevs av Ridsport 2015. Ekipaget kom först tvåa i Breeders för 6-åringar, sedan diskades det, men till slut kom den blå rosetten tillbaka.

Efter det gjorde Sophia Ericsson några internationella starter med sin stjärna, innan han hamnade hos Anna Freskgård 2018.
– Från början var det tänkt att han bara skulle vara hos Anna i ett år på grund av familjeskäl för mig, men sedan gick det ju så bra så han fick bli kvar, berättar 35-åriga Sophia Ericsson som själv har börjat tävla valacken nu.

Mycket rutin

Under åren hos Anna Freskgård, som ingår i landslagets utmanartrupp, samlade Techno massor av rutin.

Förutom femstjärnigt har ekipaget gjort Nations Cup och tagit internationella placeringar upp till och med fyrstjärnig klass.

– Jag är jättetacksam och glad över alla säsonger jag har fått förvalta Techno. Jag har många fina minnen med honom, men några jag minns lite extra är Nations Cup-finalen i Boekelo där han med relativt lite rutin genomförde hela tävlingen oerhört stabilt och gav en fantastisk känsla i alla tre momenten, berättar Anna Freskgård, som också minns en fjärdeplats i kort fyrstjärnig klass i Portugal och den femstjärniga terrängrundan i Pau lite extra.

Techno_sophia
Sophia Ericsson och Techno. Foto: Elin Krånglin

– Jag är väldigt tacksam för att Techno har fått möjligheten att visa upp sig på de stora banorna under de här åren, säger Sophia Ericsson.

Efter att ha fått barn förra året fick hon tillbaka tävlingssuget igen, detta efter att mest ha ridit unghästar under några år.
– Efter diskussion med Anna så beslutade vi gemensamt att han skulle få komma hem till mig igen, säger Sophia Ericsson.

Startat fälttävlan

Hon har tävlat sin stjärna sedan i augusti och hunnit med några starter i lägre klasser. Techno har visat sig vara en riktig gentleman i sin nya roll.
– Han har alltid varit en häst med stort självförtroende. Han gillar att vara i centrum och visa upp sig. Och med all rutin han har nu känns han som en riktig läromästare, säger hon.

Nu planerar Sophia Ericsson att fortsätta tävla uppåt i klasserna med den 13-årige valacken.
– Vi får se hur långt upp i klasserna vi kommer. Jag tänker att vi kan få många roliga år ihop.

Sophia Ericsson och Techno slutade sexa, precis utanför placering, i helgens SWB Riders Cup hos Gärds – här kan du se dem i terrängen:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sophia Ericsson (@sophiaericsson)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden