Hoppning
29 december 2016 09:45

Fina svenska andraplatser i Mechelen

Det går bra i belgiska Mechelen för de unga, svenska ryttarna. Bland annat har både Julia Hallberg och Antonia Andersson tagit fina andraplaceringar med Jiva van`T Broekend och Zabrino.

Fina svenska andraplatser i Mechelen
Antonia Andersson och Julia Hallberg har tagit fina andraplatser i Mechelen.

I dag gick den första deltävlingen i FEI Ponies Jumping Trophy någonsin. En ”världscupstävling” för ponnyer. Dagens klass gick på hinder över 1,30 och reds i en omgång på tid. Två svenska ekipage fanns i startfältet: Michelle Cranning Hillgren på Wischin Chin M (KWPN, val f-03 e Chin Chin-Cash) och Julia Hallberg på Zabrino (RP, val f-04 e Perion-Whinny Jackson). Även svenska ponnyn Poetic Kelly RC 108 fanns i startfältet under dansk flagg riden av Annestine Kibech Hansen.

Michelle och Annestine fick båda rivningar och hamnade på den nedre delen av resultatlistan. För Julia Hallberg gick det däremot betydligt bättre. Med Zabrino gjorde hon en lysande felfri, runda. Snabbt gick det också och det såg nästan ut som Julia skulle sätta sig i ledning. Klockan stannade på 52,72 sekunder vilket inte var långt från irländaren Harry Allens (Bertram Allens lillebror) ledartid på 52,57 sekunder. Julia gick därmed in på en andra plats och det blev också hennes placering i klassen. Resultat.

I morgon fredag 13.15 rids ytterligare en omgång av FEI Ponies Jumping Trophy.

I U25-klasserna har de två ryttarna Antonia Andersson på Jiva van`T Broekend (BWP, sto f-09 e Energy Van’t Broekend-Nonstop) och Josephine Karlssom på Nolita de Loubet (SWB, sto f-06 e Maloubet de Pleville-Golden Grannus, uppf Ann-Sofie Karlsson) haft fina framgångar. Inför onsdagens 1,40 hade Antonia och Jiva tagit en placering i 1,30 och Josephine på Nolita hade redan en 1,40-placering på fyra fel. I gårdagens klass nollade båda ryttarna i grundomgången. Omhoppningen med fyra ryttare bestod då till hälften av svenska ekipage.

Både Antonia och Josephine satte felfria rundor även i omhoppningen, där Antonia knep andraplatsen på den blott sjuåriga Jiva van`T Broekend. Josephine och Nolita de Loubet blev fyra. Segrade gjorde belgaren Jeroen de Winter på Gretel S. Resultat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden