Dressyr
13 augusti 2015 19:40

Fina ungdomar på Ribersborg

Ungdomarna visade höga kvaliteter på Ribersborg, inte minst i de avslutande kürerna på torsdagen.

Fina ungdomar på Ribersborg
Sofie Andersson med Donna Samba och blå andraprisrosett i deras sista tävling bland juniorer.

Sofie Andersson, 18, från Sjöbo var tvåa i juniorernas fria program med Donna Samba (e Sandro’s Bube-Bernstein 761, äg Team Grocer AB).
– Jag är väldigt nöjd, sa hon efter att hon noterat sina 70,500 procent.
– Det här var min sista juniortävling, nu blir det young rider-klasser. Jag provade på det redan i januari, och då vann jag.

Sofie satsar stort på en dressyrkarriär och ingår i Jan Brinks satsning ”Plantskolan”.

Även på tredje, fjärde och femte plats var det svenskt, genom Cecilia Bergåkra Berglund på Primavera, Wilma Björk på Vlorie och Alicia Carlsson på Excalibur Of Avalon V, en fin markering på att återväxten av svensk dressyr ser strålande ut.

Detta bekräftades av ungdomsryttarna, som också höll sig väl framme. Åt danska Sille Engermann och hennes Darius kunde ingen göra något, Sille vann samtliga starter och fick imponerande 71,667 i küren. Hon skuggades dock ständigt av de svenska och i küren var det Emelie Aldenfalk på Winton (e Warsteiner-Donnerfly), som efter en tolfte och en åttondeplats verkligen fick till det i det fria programmet.

Tävlingarna avslutades med en Grand Prix, men bara fyra ekipage kom till start. Per Sandgaard gjorde här sin enda start med Final Cut.
– Det fanns ju inga fler klasser för honom. Till kommande år vore det önskvärt att GP-hästarna fick en klass att värma upp i. Jag tror det skulle få plats i tidsprogrammet, sa Per.

Det blev en andraplats för honom, bakom Marina Mattsson som var överlägsen med sin Beckham på 71,733 procent.

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden