Dressyr
12 juli 2021 06:20

Finaldags för unghästarna i Falsterbo

Falsterbo 2021Måndag är lika med finaldag på dressyrbanan i Falsterbo - nu ska de bästa unga dressyrhästarna utses. Här hittar du allt du behöver för att följa finalerna, med tider, regler, resultat och webb-sändningar.

Finaldags för unghästarna i Falsterbo
Det är laddat för dressyrfinaler i dressyrdomarnas kurer. Foto: Roland Thunholm

Bedömningen för alla fyra åldersgrupperna är densamma som i semifinalen, där ett domarpar bedömer allmänt intryck och en domare bedömer det tekniska på varje rörelse.

4-åringar

Carl Hedin blev den första semifinalsegraren på Falsterbos dressyrbana, när han lotsade Reticulum till seger bland 4-åringarna. 13 ekipage har blivit till tolv och ska nu göra upp i ”Allmänt intryck för Unga Hästar 4 år”. 4-åringarna rids två och två inne på banan, där de två hästar med högst poäng från semifinalen startar tillsammans sist. Finalen startar klockan 9.00.

Regler för Folksam Open för 4-åringar

5-åringar

33 stycken 5-åringar har blivit till tolv i finalen, efter en semifinal som toppades dubbelt av danske Jan Möller Christensen och hans två hingstar Castro Sem och Hesselhöjs Dream.
Nu väntar ”FEI Finalprogram för 5-åriga hästar 2017” i finalen, som startar klockan 11.00.

Regler för Folksam Open för 5-åringar

6-åringar

Av de 25 hästar som startade i 6-åringarnas semifinal på söndagen har tolv fått en plats i dagens final. Sista startande i finalen blir semifinalsegraren Kavira med Sofie Lexner i sadeln. Hästarna rids på tränsbett, och i finalen väntar ”FEI Finalprogram för 6-åriga hästar 2017”. Finalen startar klockan 13.30.

Regler för Folksam Open för 6-åringar

7-åringar

15 stycken 7-åringar kom till start i söndagens semifinal – tio av dem gick vidare till dagens final, och nu väntar ”FEI:s Finalprogram för 7-åriga hästar 2017”. Bäst av alla i semifinalen var Beata Söderberg och Jimbrere B, som nu startar sist i finalen med omvänd startordning. Ekipagen tar inte med sig semifinalens resultat till finalen. Finalen startar klockan 16.00.

Regler för 7-årschampionatet

Så följer du finalerna

Start- och resultatlistor

Equisport sänder alla klasser live från Falsterbo (betalkanal)

Falsterbos egen kanal sänder finalen för 5- och 7-åringar (gratis)

Arrangörens webbplats

Program, Falsterbo Horse Show Sport Edition

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden