Dressyr
28 november 2017 10:07

Finaldags i Lövsta Future Challenge

FriendsPå fredag är det dags för final i Lövsta Future Challenge Dressage på Sweden International Horse Show.

Finaldags i Lövsta Future Challenge
Isabella Tovek är en av finalisterna i Lövsta Future Challenge. Där rider hon Hapiness. Hästen på bilden är Weltliebe. Foto: Roland Thunholm

Det har blivit dags att kora den bästa unga hästen och den bästa U25-ryttaren i årets Lövsta Future Challenge Dressage. Finalen rids i Friends Arena, Stockholm.
– Att få rida Grand Prix på Friends Arena är en dröm som nu ska få bli sann. Det är ett väldigt tufft finalfält så vi är riktigt taggade, säger Lina Dolk som rider finalen i U25 i ett pressmeddelande från arrangören.

– Jag är så glad! Hampuz trampade snett och skadade sig för några år sedan och det tog oss två år att komma tillbaka i full träning. Nu känner jag mig så ödmjuk och tacksam att få rida in i finalen på en häst vi ägt sedan han var föl. Vi vill först och främst ha riktigt roligt tillsammans och vi är väldigt stolta över att få rida final med de andra fantastiska ekipagen, säger Cecilia Kristoffersen som är finalist i klassen för unga hästar.

Totalt har åtta ekipage – fyra i varje kategori – har kvalat in till finalen på Friends Arena genom fem kvaltävlingar mellan mars och oktober. Precis som tidigare år rids finalen i FEI Grand Prix U25, som även brukar kallas för kort Grand Prix. Finalisterna tävlar om totalt 200 000 kronor i prispengar, där de båda segrarna får 40 000 kronor var.

Finalister i U25:
Lina Dolk/Biggles 1015
Lina Jönsson/Quentin
Mathilde Hannell/Deela Mae
Isabella Tovek/Happiness (ersätter Emma Jönsson/Tango)

Finalister unga hästar:
Sandra Dahlin/Ichi
Jennifer Svensson/Sibelius
Märit Olofsson Nääs/Strolchi
Cecilia Kristoffersen/Hampuz M.Ge

Lövsta Future Challenge, webbplats, där finalen sänds via webb-tv.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden