Hoppning
26 juni 2016 12:58

Larsson och Hickey finalvann 7-Star

Jörgen Larsson red hem söndagens första final i 7-Star som gick över 1,30-hinder hos Fjärås Hoppryttare på Ņby. John Hickey vann 1,40-finalen.

Larsson och Hickey finalvann 7-Star
John Hickey och Boogie Woogie vann två klasser i Högbo under påskhelgen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det var 23 ekipage som gjorde upp i 1,30-finalen hos Fjärås Hoppryttares nationella tävlingar på söndagen. Klassen reds med winning round och Vellingeryttaren Jörgen Larsson var först ut i andra rundan med Johnny B Good (SWB val 1999 e Cardento-Turban Rose uppf Karin Elander HB äg Nicole Bieder). 
– Jag ville verkligen vinna och när jag gick i mål trodde jag nog att min tid skulle räcka, säger han. 

Han stod för en av klassen tre dubbelnollor. Närmast efter honom var Jump Clubs Stina Lillje med Savanna K och trea blev Josephine Karlsson med Worella. 

I 1.40-finalen var det 22 ekipage till start. Fem av dem gick vidare till winning round med noll fel, och John Hickey med Boogie Woogie (sto f 2006 e Elf-Carbano uppf Krzysztof Lik äg Halm Horses AB) var ett av dem. Ekipaget satte sedan ytterligare en nolla och var snabbare än klassens andra dubbelnolla, Anders Lidbeck/Nabucco Z.
– Jättekul. Det hade jag inte trott, det har inte varit en enkel resa hit, säger en glad John Hickey som bara har ridit segerhästen i drygt två månader. 

Tävlingarna avslutade med en Grand Prix över 1,50-hinder som också är kval till 7-Stars final på höjden. Den rids i Falsterbo. 

Jörgen Ottosson/Linn Frank

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden