Hoppning, Ponny
11 oktober 11:13

Finalklart för ponnyerna i zon Polar och zon Väst

Lag-SMI helgen reds den tredje och sista omgången i ponnyallsvenskan i zon Polar och zon Väst, och därmed är de tre första finallagen nu klara för lag-SM i hoppning på Strömsholm i november.

Finalklart för ponnyerna i zon Polar och zon Väst
Göteborgs Hästsportklubb vann igen och är nu klara för final. Foto: Laholms Ryttarförening

I zon Väst har Göteborgs Hästsportklubb parkerat sig i topp, och helgens tredje och sista omgång hos Laholms Ryttarförening var inget undantag – det blev återigen seger, då laget var ensamma om att sluta på fyra fel i grundomgången.

I segergänget ingick denna gång Ella Martinsson/Tosca KL, Ida Garcia/Burdal Jacob, Sanna Delemark/Designs Smokie och inlånade Isak Walter/Woodfield Ted.

Den avslutande segern gör att Göteborgs Hästsportklubb, som slutade på totalt 21 poäng, nu är klara för lag-SM på Strömsholm vecka 45. Dit får de sällskap av zontvåan Skedala Ridklubb, som var tvåa även i helgens omgång – laget fick ihop totalt elva poäng.

Resultat zon Väst omgång III

Även i zon Polar är det nu färdighoppat – där deltog fyra lag i de tre omgångarna, vilket gör att endast det vinnande laget tar sig till final. Här var Vindelns Ridklubb segrare, både totalt och i den sista omgången som reds hos Sundsvalls Ridklubb.

Vindelns
Vindelns Ridklubb vann zon Polar. Foto: Sundsvalls Ridklubb.

Den avslutande omgången blev en tuff utmaning, där vinnarlagets Alice Forsgren/Munsboro Skilachi var ensam om att klara grundomgången felfritt. I Vindelns lag ingick även Emmy Lundberg/Balleygraney, Love Laine/FBI Kassarist och Jill Spencer/Mustang.

Resultat zon Polar omgång III

Ställning samtliga zoner 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden