Avel
8 mars 2016 11:42

Fiorello ur provet

Bruksprovet har redan fått en hingst mindre. Den 3-årige gångartshingsten Fiorello, redan känd från sociala medier, är struken.

Fiorello ur provet
Fiorello missade chansen att glänsa under ryttare. Enligt Eva Cavell är ridning hans bästa gren. Kim C Lundin kim@witnet.se

Han är den yngsta Floricello-avkomman, uppfödd av Eva Cavell och Josefine Lunn. Förhoppningarna har på honom liksom på alla bruksprovshingstarna varit stora. Fiorellos mormor är kändis-stoet Di Lapponia T.

Fiorello stryks på grund av en skada han ådragit sig i sin box över natten. Vid måndagskvällens träning uppförde han sig exemplariskt och var i friskt skick när Josefine Lunn gjorde sista påhälsningen måndag kväll.

Tisdag morgon såg det annorlunda ut, ett ben var tjockt trots lindor och paddar till skydd. 
– Det har varit oroligt i boxen i natt, berättar Eva Cavell.
– Fiorello hade en lugn granne på ena sidan och en mycket hingstig på andra sidan, Fiorello har varit rädd i sin box.

För dem som ägare och uppfödare är det ett hårt slag. Veterinär har undersökt hingsten och det finns ingen möjlighet till fortsättning av provet även om skadan inte är allvarlig och borta på några dagar. En eventuell avelssäsong känns långt borta nu.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden