Dressyr
4 januari 2021 16:48

Fler europeiska ekipage i världscupens final

InternationelltEn ännu större del av de startande i dressyrens världscupfinal än tidigare kommer att vara från Europa. Detta efter en regeländring som Internationella Ridsportförbundet, FEI, har gjort.

Fler europeiska ekipage i världscupens final
Som titelförsvarare är Isabell Werth garanterad en plats i årets världscupfinal. Foto: FEI/DigiShots

15 av 18 platser i världscupfinalen i dressyr ser ut att gå till europeiska ryttare. Detta efter en regeländring av FEI som Dressage News berättar om.

Tidigare har tre av de 18 platserna varit vikta åt ett ekipage utanför ligorna, en extra plats och ett ekipage från arrangerande land. Nu berättar Dressage News att FEI har beslutat att dessa tre platser ska gå till västeuropeiska ligan som redan har nio platser.

Dessa tolv platser tillsammans med två platser för de två bästa i centraleuropiska ligan och tyska ligaförsvararen Isabell Werths garanterade plats gör att 15 av de 18 finalplatserna går till europeiska ekipage.

Två platser till Nordamerika

Två platser går till Nordamerika (Kanada och USA) och en till Stilla havsområdet (Australien och Nya Zeeland).

Sverige tillhör den västeuropeiska ligan som just nu toppas av Tysklands Jessica von Bredow-Werndl. Patrik Kittel är bästa svensk med en andra plats.Världscupen har totalt fyra ligor.

På grund av pandemin har det varit problem med att genomföra världscuptävlingar den här säsongen, till exempel har den liga som Australien och Nya Zeeland tillhör inte haft någon deltävling.

Förtydligande

Enligt Dressage News ska FEI komma med ett förtydligande kring regeländringarna inom kort.

Årets Göteborg Horse Show går mellan den 31 mars och 3 april.

Ställning, västeuropeiska ligan

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden