Sport
4 januari 2021 13:27

Miljoner från FEI ska säkra världscupfinalerna

GHS 2021Nu går Internationella Ridsportförbundet, FEI, in med miljoner för att säkra världscupfinalerna i dressyr och hoppning i Göteborg senare i år.

Miljoner från FEI ska säkra världscupfinalerna
Scandinavium i Göteborg. Foto: Got Event

Det är Göteborgs-Posten, GP, som berättar om de ekonomiska problemen som äventyrade Göteborg Horse Show med dubbla världscupfinaler i vår.

Nu har dock Internationella Ridsporförbundet, FEI, gått in med ett mångmiljonstöd och allt tyder nu på att världscupfinalen kan genomföras.

– De kommer vara medfinansiär av finalen. Det visar hur viktig världscupen är för ridsporten. Fjolårets final fick ställas in och det har inte blivit något nu under vintern, säger Got events vd Lotta Nibell till GP.

Flera miljoner

Exakt hur stort bidrag kommunala Got event som arrangerar Göteborg Horse Show får från FEI vill hon inte berätta men det rör sig om flera miljoner kronor.

Årets Göteborg Horse Show går mellan den 31 mars och 3 april.

Hela artikeln hos GP.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden