Sport
1 november 2020 08:35

Världscupmeetinget i Mechelen ställs in

InternationelltBåde dressyren och hoppningen drabbas av ytterligare ett inställt världscupkval. Det är meetinget i belgiska Mechelen som ställs in.

Världscupmeetinget i Mechelen ställs in
Tysklands Daniel Deusser och Killer Queen VDM vid meetinget i Mechelen 2019. Foto: FEI/Dirk Caremans

I fredags meddelade de belgiska myndigheterna att det införs hårdare restriktioner i landet igen. Detta för att minska spridningen av coronaviruset.

Som en följd av detta meddelar nu arrangörerna av tävlingarna i Mechelen, som traditionsenligt skulle ha hållits mellan jul och nyår, ställs in i år. ”Vi ville så gärna genomföra detta, men har inget val,” skriver arrangören på sociala medier.

Det handlar om världscupkval i både dressyr och hoppning. Det inställda kvalet i hoppning innebär att det nu enbart återstår två kvaltävlingar innan den planerade världscupfinalen i Göteborg i månadsskiftet mars/april 2021. Så sent som i torsdags kom beskedet att hoppningens världscup i Basel ställs in.

När det gäller dressyrens världscup så återstår där fem kval.

Se inlägget på sociala medier från arrangören i Mechelen nedan.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden