Världen
27 maj 08:14

Flera föl dödade av vargar

InternationelltMinst tre vargar dödade flera föl utanför Rom tidigare i veckan.

Flera föl dödade av vargar
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Det var i onsdags som vargarna attackerade en flock med betande hästar vid en statligt ägd gård i Montelibretti, norr om Rom i Italien. Detta berättar flera medier.

Hästarna var av rasen lippizaner, och attacken på de betande djuren skedde på morgonen. Fyra föl attackerades, ett av dem ska ha dött direkt och de andra kollapsade och dog efter attacken.

Personal på gården upptäckte attacken och såg tre vargar som jagades bort.

Det var första gången stuteriet råkade ut för en attack. Det ska ha funnits vargar i området länge, och på senare tid har de ökat i antal.

Liksom i Sverige råder det en ganska infekterad debatt om vargstammen med en grupp som vill skydda vargarna och en annan som inte vill se rovdjuren alls – i vart fall inte i närheten av människor och tamdjur.

En kvinna blev attackerad av en varg mitt inne i en by i regionen Abruzzo när hon var ute och gick med sin hund nyligen. Hon klarade sig undan med lindriga skador men den attackerande vargen tog hennes hund.

Förra veckan upptäcktes att nio vargar dött av bekräftad förgiftning i en nationalpark, även denna i Abruzzo.

Vargattacker mot hästar har även skett i Sverige och andra länder i norra Europa.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden