Hoppning
27 juli 2019 19:54

Flera framgångar för svenskarna i Hickstead

InternationelltEfter fredagens braksuccé i Nations Cup fortsätter svenskarna att skörda framgångar i Hicksted. Lördagens 1,50 hade flera blågula placeringar.

Rolf-Göran Bengtsson och Angelie von Essen blev 1,50-placerade i Hickstead (arkivbilder). Foto: Roldan Thunholm/Liz Gregg

De svenska ryttarna gillar att tävla i brittiska Hickstead. Inte nog med att de var i en klass för sig vid fredagens Nations Cup – ryttarna fortsätter plocka placeringar.

Under lördagen reds en 1,50 med 41 startande ekipage. 13 var felfria i grunden av vilka 12 gjorde upp i omhoppning, bland dem fanns både Angelie von Essen och Rolf-Göran Bengtsson. Angelie lotsade Daniel till en fjärde plats i klassen och belönades med drygt 25 000 kronor i prispengar.Rolf-Göran blev snabbaste fyrafelare i omhoppningen med Ermindo W och knep niondeplatsen och drygt 5 000 kronor. Klassen vanns av Jos Verlooy, Belgien, på Jacobien Dwerse Hagen.

I eftermiddagsens 1,50 direkt mot klockan med 19 startande placerade sig Peder Fredricson på sjätte plats med H&M Kirlo van den Bosrand med fyra fel och red hem cirka 12 000 kronor. Klassen vanns av Ellen Whitaker på Diola.

I morgon söndag är det dags för den prestigefyllda Grand Prix-klassen King George V Gold Cup.