Sport
17 maj 2020 14:09

Flera tävlingar på gång i Sverige och världen

InternationelltSmå ljusningar kan ses i tävlingsterminen efter hela världens tävlingsstopp på grund av coronapandemin. Det handlar bland annat om internationella tävlingar och även i Sverige går det att anmäla till tävlingar nu.

Flera tävlingar på gång i Sverige och världen
Det börjar röra sig så smått i tävlingskalendern runt om i världen. Foto: Roland Thunholm

I den svenska tävlingsterminen finns det nu flera propositionen med öppen anmälan. Den allra första tävlingen är hos Hallsta Ridklubb som har en lokal hopptävling för ponnyer den 5 juni. Den 6 juni har bland annat Näsets Ryttarsällskap fått en proposition antagen gällande en hopptävling för hästar.

Det finns också flera tävlingar att anmäla sig till helgen efter det. Det är tillåtet för barn och unga födda 2002 eller senare att tävla i Sverige från den 1 juni, men oklart när det blir tillåtet för seniorer. Tävlingsdatabasen med aktuella tävlingar

I Norge har det varit tillåtet att arrangera tävlingar från den 7 maj. Fram till och med den 15 juni gäller speciella bestämmelser, som att det inte får samlas mer än 50 personer på en plats och att arrangören ska se till att det finns möjlighet att hålla god handhygien. Detta berättar det norska ridsportförbundet på sin webbplats.

Sporter utomhus

I Frankrike är det nu tillåtet att tävla i individuella sporter utomhus, under förutsättning att vissa restriktioner följs. Detta berättar Grand Prix.

FEI har gett klartecken till en internationell dressyrtävling, CDI3*. i Beloura, Portugal den 19–21 juni.

I USA har flera tävlingar i hunting och hoppning fått klartecken från och med den 1 juni. Det finns också en 160 km distansritt första helgen i juni inlagd i FEI:s kalender, liksom en trestjärnig hopptävling i Tryon 12-14 juni.

Olika i olika delar

I Tyskland uppmanar det tyska ridsportförbundet sina klubbar att börja planera för att arrangera tävling och några pilottävlingar med coronarestriktioner har redan genomförts med gott resultat. Större sportevenemang är förbjudna i Tyskland till och med den 31 maj, men i olika regioner råder olika regler när det gäller restriktioner för mindre tävlingar.

Många länder har fortfarande stängda gränser och/eller reserestriktioner för medborgare, och pandemins utbredning gör att nya restriktioner och regler kan införas snabbt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden