Ponny
22 april 2018 18:56

Flerfaldiga vinnare satte punkt med MsvA-segrar

FramgångarNågra ponnyryttare var extra framgångsrika i Kalmar under helgen. Två av dem var Erik Nordström och Cornelia Wallenborg som avslutade med att vinna även medelsvår A.

Flerfaldiga vinnare satte punkt med MsvA-segrar
Erik Nordström vann medelsvår A med Hamlet och Cornelia Wallenborg vann samma klass med Lodestar Van’T Rechtof. Foto: Roland Thunholm/Privat

Den nationella ponnyhoppningen i Kalmar dominerades av några ryttare som la beslag på de flesta av vinsterna. Bland B-ponnyerna var Linnea Åberg-Cronin oslagbar med Troglan (val, f 2004, okänd härstamning) och vann båda medelsvår B-klasserna, samt SM-kvalet i inverkansridning. Ekipaget värmde dessutom upp med seger i Lätt A och därtill tog Linnea andra- och tredjeplatser i medelsvår B med Are you nearly there yet.

SM-vinnarna på hugget

Bland de största ponnyerna vann de svenska mästarna Erik Nordström och Flammabyggets Hamlet (val, f 1994, e Poetic Justice, uppf Pia och Ted Nätterqvist) både medelsvår B och avslutande medelsvår A. Guldponnyn är som bekant 24 år och fortfarande med i matchen i högsta grad även i år.

I inverkanskvalet blev de därtill trea. Segrare i det kvalet var Lilly Landgren med Kingstown Rebel (val, f 2007, e Gurteen Rebel) på dagens högsta poäng alla kategorier: 27,9.

Ridsport,
Lilly Landgren vann D-ponnyernas kval till inverkans-SM. Arkivbild: Roland Thunholm

Hattrick för Cornelia och Lodestar Van’T Rechtof

I mellankategorin var det Cornelia Wallenborg som la beslag på segern i medelsvår A tillsammans med Lodestar Van’T Rechtof (sto, f 2007, e Vedet van de Vondelhoeve), nästan på dagen ett år efter att de debuterade på nivån på samma tävling. Cornelia är ständigt i farten och vann såväl inverkanskvalet samt den medelsvår B-klass där inverkanskvalet ingick.

– Jag tror att jag är nöjdast över medelsvår A-segern. Hon hoppade jättefint och det var ett skönt avslut, säger Cornelia om helgens framgångar och konstaterar att banbyggare Fredrik Malm hade lyckats väl.
– Det var en bra och rolig omhoppning, en väldigt bra byggd bana.

Cornelias stora mål i år är att bli uttagen till NM och att kvala till Friends. Hon berättar att hon tränar dressyr för Sara Wallenborg och att Niklas Jonsson står för hoppträningen, och just träningen är Cornelias svar på varför det går så bra för henne.
– Jag har tränat på att både rida framåt och snävt, och det har gett resultat. Dessutom är det skönt att vara ute igen. Ute är väldigt roligt att rida och jag tycker bättre om det än att rida inne, säger vinnaren.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden