Dressyr
3 augusti 2018 08:05

Astoria och Macacho till UVM-final

MästerskapAndra dagen av unghäst-VM i dressyr i holländska Ermelo är avklarad. Sverige har två ekipage till final genom Macacho och Ebba von Essen i 7-årsklassen och Jeanna Högberg och Astoria i 6-årsklassen.

Astoria och Macacho till UVM-final
Jeanna Högberg på Astoria gick ut sista av svenskarna i söndagens UVM-finaler. Foto: Jenny Schwieler Staaf

På torsdagen hade 5-åringarna sitt kval och inget svenskt ekipage hamnade bland de tolv bästa som gör upp i finalen. Tröstfinalen går i dag, fredag.

Macacho (e Maserati u Camelia e Camaro M, uppf: Jeanette Joelsson & Per Jansson, äg: Equiettan AB) och Ebba von Essen är vidare till final i 7-årsklassen efter fredagens kval. Ekipaget fick 74.895 procent och slutade tolva i det 41 ekipage stora startfältet.
– Det var en stadig uppvisning även om ett byte inte blev så bra. Jag har goda förhoppningar om att de kan klättra upp några snäpp i finalen, säger förbundskapten Bo Jenå.

Yvonne Österholm/Dorina fick 72,12 procent och en 26:e plats efter några missar.
– Där har vi lite förhoppningar om att de kanske kan ta sig till final genom att vara bland de tre bästa i tröstfinalen, säger Bo Jenå.
– Men det är väldigt hård konkurrens här i år, tror aldrig att det har varit så många fina hästar.

För Jacob Noerby Sörensen/Ellegaardens San Droneur blev det 73,343 procent och en 17:e plats vilket inte räcker till final. Ekipaget tävlar för Danmark men är under svensk flagg i resultatlistan på grund av ryttarens nationalitet.

Britt Marie Henningsson Ivarsson/Rudolph och Martin Ågevall/Romeona fick 68,679 respektive 66,841 procent och hamnade långt ner i resultatlistan.

Det blev norskt i topp bland 7-åringarna genom Isabel Freese och hingsten Fürsten-Look (HANN e Fuerstenball Old u Henrmed e Londonderry, äg Schockemöhle Hengsthalt) med 86,600 procent.

Glamourdale_charlottefryimg_6508
Storbritanniens Charlotte Fry på Glamourdale blev trea i 7-åringarnas kval med 85,070 procent. Foto: Jenny Schwieler Staaf
Heilinesdanciera_carinacassoekruthimg_6203
Danmarks Carina Cassoe Krüth på Heiline-s Danciera blev tvåa i 7-åringarnas kval med 85,343 procent. Foto: Jenny Schwieler Staaf
Furstenlook_isabelfreeseimg_6537
Norges Isabel Freese och Fürsten-Look vann fredagens kval för 7-åringar med 86,600 procent. Foto: Jenny Schwieler Staaf

På fredagens eftermiddag och kväll gick 6-åringarnas kval och där fick Jeanna Högberg och Astoria (e Sir Donnerhall II u Aquarell e Quaterback, uppf och äg: Christina Olsson, Hipponews KB) 8,08 poäng vilket räckte till en tionde plats och final. Stoet fick bland annat 8,5 p för sin trav.

Mikaela Alderin-Danielsson red Hilus MHB till 7,18 poäng och Yvonne Österholm och Diod slutade på 7,54 poäng.

Pernilla André Hokfelt och Total Hope fick 7,72 poäng. Tysklands Laura Strobel red Villeneuve till kvalseger med 8,86 p efter bland annat en 9:a på galoppen

De 6- och 7-åriga hästarna har sin final på söndag och tröstfinalerna i morgon, lördag.

Astoriaimg_6828
Jeanna Högberg klappar om Astoria efter sin runda i 6-åringarnas kval som gav 8.08 poäng och en finalplats. Foto: Jenny Schwieler Staaf
Hilusmhbimg_6787
Mikaela Alderin-Danielsson på Hilus MHB fick 7,18 poäng i 6-åringarnas kval. Foto: Jenny Schwieler Staaf
Villeneuveimg_6730
Tysklands Laura Strobel på Villeneuve gjorde ett starkt kval och fick 8,86 poäng i 6-årsklassen. Foto: Jenny Schwieler Staaf
Sistersactolfvomrosencarreeimg_6684
Tysklands Dorothee Schneider på Sisters Act OLD Vom Rosencarree fick 8,58 poäng i 6-årsklassen. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Start- och resultatlistor

Arrangörens webbplats med webb-tv.

Läs om alla svenska ekipage på UVM.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden