Hoppning
5 september 2021 16:13

EM-hoppningarna klara – Peder på medaljplats

EM i hoppningNär andra omgången inleddes på söndagseftermiddagen var André Thieme i ledning med 2,84 fel, och han behöll sin tätposition medan Martin Fuchs kom tillbaka efter första rundan och red hem silvermedaljen, vilket gav Peder Fredricson en bronsmedalj.

EM-hoppningarna klara – Peder på medaljplats
Peder Fredricson och Catch Me Not S under första finalrundan. Foto: Kim C Lundin

Den första rundan i finalomgången bjöd på en del överraskningar och Andre Thieme från Tyskland var efter den i ledning före Peder Fredricson och den hittills relativt okända Ioli Mytilineou från Grekland.
-Vi har sett en ny stjärna födas här, säger SVT:s kommentator Fredrik Jönsson.
Hästen är fantastisk och jag har inte sett henne göra några misstag, fortsätter han.

Finalbanan gick över tio hinder och hade tolv språng, en betydligt kortare bana än i första rundan, och maxtiden var 62 sekunder.

– Banan ser fin ut för en häst som Peder har, med långa distanser. Men trekombinationen kommer med två stora koppelräck och en oxer, säger Rolf-Göran Bengtsson till SVT.

Följ vår liverapportering

Först ut med den omvända startordningen är Daniel Coyle och Legacy från Irland. Han är i mål med en rivning och ett tidsfel och stannar på 18,39 fel.
Belgiens Nicola Philippaerts och Katanga v/h Dingeshof klarar både hinder och tid, och stannar på sina 13,28 fel.

Irlands Eoin McMahon och Chacon 2 går in i finalen med 11,70. Hästen får med sig en planka och det blir även ett tidsfel. Slutresultat 16,70.

Fjärde ekipaget ut är Steve Guerdat och SWB-hästen Albfuehren’s Maddox, som får en tidig rivning, sedan river en planka och därefter får två stopp på muren och är borta.

Victoria Gulliksen från Norge och Papa Roach river hinder nummer två och uthoppet ur trekombinationen men sedan blir det bättre. Åtta fel, totalt 17,96 fel.

Från framhoppningen rapporterar Fredrik Jönsson i SVT att tyska David Will har trillat av.

Från Tyskland kommer också Christian Kukuk vars Mumbai får sträcka sig ordentligt i trekombinationen, men allt ligger kvar och det blir felfritt till publikens jubel. Hans  slutresultat blir 9,93.

David Will ser samlad ut trots sin avfallning nyss från C Vier. Men han inleder med en rivning, och river sedan B-hindret i trekombinationen. Med åtta fel blir det totala resultatet 16,00 fel.

Nu återstår topp fem

Först av dessa är Pieter Devos från Belgien och Jade vd Bisschop med 7,16 fel med sig. Han river insprånget i trekombinationen, översta plankan i plankhindret och med åtta fel blir det totalt 15,16.

De ryttare som nu återstår är alla inom ett nedslag från ledaren Andre Thieme.
Regerande europamästare Martin Fuchs från Schweiz och Leone Jei river också insprånget i trekombinationen och får fyra fel, totalt 9,31.

Grekiska stjärnskottet Ioli Mytilineou och Levis de Muze börjar starkt men kommer helt fel in i trekombinationen och får ett stopp där. Hon tar ett språng till och väljer sedan att utgå, under publikens värmande applåder.

Nu återstår två ekipage.
Peder Fredricson och Catch Me Not S har råd med ett nedslag om han vill ha medalj. Rivningen kommer redan på hinder nummer två och publiken hållet andan när de klättrar över muren. Det blir också ett tidsfel och resultatet blir 9,46.
Andre Thieme från Tyskland och DSP Chakaria har avgörandet i sin hand. Han river i trekombinationen och det stannar där. Han är mästare.

Startlista

Banskiss

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden